Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος στο MEGA : Όλα είναι πιθανά, ακόμη και θερμό επεισόδιο

Συρίγος στο MEGA : Όλα είναι πιθανά, ακόμη και θερμό επεισόδιο

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στο MEGA για το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων.

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στο MEGA για το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων.

«Είμαστε σε ένα σημείο που οτιδήποτε μπορεί να συμβεί», είπε αρχικά ο κ. Συρίγος, «από ένα επεισόδιο σοβαρό μέχρι αποκλιμάκωση».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι βασική επιδίωξη του Ταγίπ Ερντογάν είναι να «ισοφαρίσει» την ελληνοαιγυπτιακή συμμαχία, ώστε να πάει σε αποκλιμάκωση της έντασης αφού πρώτα «έχει σκοράρει εναντίον της Ελλάδας».

«Ο Ερντογάν κατέχει το 95% των ΜΜΕ στην Τουρκία, οπότε είναι αστείο να θεωρούμε ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κοινή γνώμη. Είναι απόλυτα κυρίαρχος στο εσωτερικό της χώρας του», συμπλήρωσε σχετικά με τον αντίκτυπο των ενεργειών του.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να κάνει, τόνισε πως όλα είναι πιθανά, ακόμα κι ένα θερμό επεισόδιο. Σημείωσε μάλιστα πως θεωρεί ότι «θα δώσει άδεια στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου να προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, θα τους βγάλει την άδεια και στη συνέχεια θα πει ως πράξη καλής θελήσεως, ότι δεν θα την εφαρμόσει».

Αναφορικά με το Καστελλόριζο επισήμανε πως ήταν πάντα μια περιοχή «εμπλοκών» με την Τουρκία, ενώ ερωτηθείς για την εξέλιξη όλης αυτής της κατάστασης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε στο τραπέζι των συνομιλιών, όπου η κάθε πλευρά θα καταθέσει έναν κατάλογο θεμάτων που θα ζητά να διαπραγματευτούμε στη συνέχεια. Εκεί θα υπάρχει μια διάσταση απόψεων…

Θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με διαπραγμάτευση με τη λεγόμενη δημιουργική ασάφεια της διπλωματίας. Στις διαπραγματεύσεις θα προκύψει πρόβλημα, γιατί η Τουρκία επιμένει στο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024