Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : «Εσωτερική τρομοκρατία» οι βίαιες διαδηλώσεις στην Κενόσα

Τραμπ : «Εσωτερική τρομοκρατία» οι βίαιες διαδηλώσεις στην Κενόσα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξομοίωσε τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Κενόσα με «εσωτερική τρομοκρατία».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξομοίωσε τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Κενόσα με «εσωτερική τρομοκρατία», κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του σε αυτήν την πόλη που συγκλονίζεται από κύμα οργής μετά τον σοβαρό τραυματισμό Αφροαμερικανού από πυρά λευκού αστυνομικού.

«Εσωτερική τρομοκρατία»

Περιγράφοντας ενέργειες βανδαλισμού σε καταστήματα επιχειρήσεων και ρίψεις τούβλων ενάντια σε αστυνομικούς, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε: «Αυτές δεν είναι ενέργειες ειρηνικών διαδηλώσεων αλλά στην πραγματικότητα εσωτερική τρομοκρατία».

Την Κυριακή 24 Αυγούστου, στην πόλη αυτήν του Ουισκόνσιν, ο 29χρονος Αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από λευκό αστυνομικό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Μιλώντας σε ομάδα επιχειρηματιών της πόλης, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει 42 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της δημόσιας ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Ουισκόνσιν.

Βοήθεια στις επιχειρήσεις

Επίσης, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις ταραχές και ένα εκατομμύριο δολάρια στις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ, διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του μεγιστάνα προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024