Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακό σοκ για το σήμα της Expo 2025 στην Οζάκα της Ιαπωνίας

Διαδικτυακό σοκ για το σήμα της Expo 2025 στην Οζάκα της Ιαπωνίας

Το σήμα της Διεθνούς Έκθεσης που θα λάβει χώρα στην Οζάκα το 2025, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στους χρήστες των social media...

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το σήμα της Διεθνούς Έκθεσης που θα λάβει χώρα στην Οζάκα το 2025 και η επιλογή πυροδότησε ένα διαδικτυακό σοκ.

Από 5.984 προτάσεις -οι οποίες κατέληξαν στο τελικό στάδιο εκτίμησης να είναι πέντε- επελέγη ένα κόκκινο κυκλικό ον με πέντε γουρλωτά μάτια.

Το νέο σήμα για την Expo 2025 σχεδιάστηκε όπως αναφέρει το ΑΠΕ από ομάδα επικεφαλής της οποίας ήταν ο γραφίστας-ντιζάινερ Tamotsu Shimada, ο οποίος δανείστηκε στοιχεία από την Expo 1970 και τα φαντάστηκε εκ νέου ως αλυσίδα του DNA.

Μέσα σε 24 ώρες από τη δημοσιοποίηση του σήματος, η υποδοχή από το ιαπωνικό κοινό μετατοπίστηκε από σύγχυση σε αηδία και, τελικά, σε λατρεία.

Γρήγορα, στους Ιάπωνες άρχισε να αρέσει το «Inochi no Kagayaki-chan (Η μικρή λάμψη της ζωής)», ένα τρυφερό παρατσούκλι, δάνειο από το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης, και αγκάλιασαν το κόκκινο ον.

Εικονογράφοι και αρτοποιοί μέχρι πλέκτες και μοναχοί άρχισαν να δημιουργούν εμπνεόμενοι από αυτό, και οι δημιουργίες τους κατέκλυσαν το διαδίκτυο: Εκπληκτική είναι η εικόνα που δημιούργησε ο Naoki Saito, επίσημος εικονογράφος καρτών Pokemon.

Ο Kenta Matsunaga, ιδιοκτήτης του αρτοποιείου Boulangerie BASSE στο Τόκιο, ζύμωσε και φούρνισε μια εκδοχή τσουρεκιού του σήματος. Ο βουδιστής μοναχός Chikai Matsuzaki ξαναφαντάστηκε το σήμα ως κομποσκοίνι προσευχής (μάλιστα δημιούργησε και μια σύντομη τελετή, βασισμένη στο θέμα της έκθεσης).

Ο καλλιτέχνης manga γνωστός με το ψευδώνυμο Tsukumizu και δημιουργός της σειράς manga «Girls’ Last Tour» έδωσε μια αξιολάτρευτη εικόνα.

Το στούντιο πλεκτικής Yoshieda Seisakujo έκανε πλεκτό το σήμα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024