Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αίτια της τραγωδίας στο «Αττικόν» - Τι αποκαλύπτουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

Τα αίτια της τραγωδίας στο «Αττικόν» – Τι αποκαλύπτουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

Τι συνέβη στο νοσοκομείο πριν την επίθεση 59χρονου Αλβανού σε νοσηλεύτρια και την αυτοκτονία του.

«Ο 59χρονος παρουσίαζε πριν και μετά την χειρουργική επέμβαση το ίδιο σύμπτωμα (ΣΣ υπάρχουν αναφορές για αιμόπτυση) που τον είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε άστοχη ιατρική ενέργεια κι ότι ήταν θύμα λάθους. Κι ότι το χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν χωρίς νόημα και αποτέλεσμα. Αυτό είχε γίνει εμμονή του. Ρωτούσε διαρκώς γιατί συνέχιζε να έχει το ίδιο σύμπτωμα. Εξετάζουμε αν η ψυχολογική κατάσταση του επηρεάστηκε κι από άλλες παραμέτρους που καταγράφονται πιθανόν στον ιατρικό φάκελό του…»

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ σχετικά με τις αιτίες του δραματικού περιστατικού που σημειώθηκε προ διημέρου στο νοσοκομείο «Αττικόν» όταν 59χρονος Αλβανός αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από τον 4ο όροφο, έχοντας προηγουμένως επιτεθεί και τραυματίσει ελαφρά μια νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ο 59χρονος που ζούσε περίπου 14 χρόνια στην Ελλάδα κι είχε δύο κόρες, απασχολείτο σε οικοδομικές εργασίες και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αγοράσει ταξί.

Διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα τον περασμένο Μάρτιο, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου και τελικώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 24 του μηνός.

Όμως το επόμενο εξαήμερο φαινόταν αναστατωμένος γιατί πίστευε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει τα ίδια προεγχειρητικά συμπτώματα και η επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αμφισβητώντας το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών των ιατρών κι έχοντας κι άλλες προστριβές.

Όμως παραμένει αναπάντητο γιατί επιτέθηκε στην συγκεκριμένη νοσηλεύτρια που την κάλεσε με το μπουτόν και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα για να την αιφνιδιάσει.

Κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι κουζίνας. Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν τρεις ασθενείς κι επισκέπτες που προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν είτε με το μεταλλικό στήριγμα του ορού ή και με άλλα χτυπήματα με τα χέρια.

Η νοσηλεύτρια τραυματίστηκε στον αυχένα, όμως 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο και μέσω της εξόδου κινδύνου βγήκε στην εξωτερική, μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου. Από εκεί έπεσε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με αναφορές συγγενών του δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όμως είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα από την εξέλιξη της υγείας του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι πλήρης απάντηση στα ερωτήματα για το αιματηρό συμβάν θα προκύψουν ύστερα κι από τις καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024