Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρό όνομα τούρκου υπουργού στη νέα λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Ηχηρό όνομα τούρκου υπουργού στη νέα λίστα κυρώσεων της ΕΕ

Στον αστερισμό των κυρώσεων κατά της Τουρκίας κινείται η Λευκωσία, στηριζόμενη στην πρόθεση των Βρυξελλών να διευρύνουν τον κατάλογο των περιοριστικών μέτρων, με την πρόσθεση και άλλων ονομάτων, ανάμεσα στα οποία, αναφέρουν πληροφορίες, περιλαμβάνεται ηχηρό όνομα τούρκου υπουργού.

Στον αστερισμό των κυρώσεων, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός, κινείται η Λευκωσία που βλέπει τα πράγματα να ισορροπούν κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί και τις επόμενες 20 μέρες να θεωρούνται κυριολεκτικά κρίσιμες.

Διεύρυνση του καταλόγου

Αυτό που μέχρι στιγμής κρατά η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η πρόθεση των Βρυξελλών να διευρύνουν τον κατάλογο των περιοριστικών μέτρων, με την πρόσθεση και άλλων ονομάτων.

Αυτό που μάλιστα ξεχωρίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive.com, είναι πως στα νέα ονόματα, αν δεν πειθαναγκαστεί η Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της λογικής θα συμπεριλαμβάνεται και αξιωματούχος της Αγκυρας με υπουργικό θώκο.

Το όνομα δεν διαρρέει, ωστόσο πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή αναφέρουν ότι αυτός δεν είναι ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Γεγονός που συνακόλουθα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πολύ πιο ηχηρό όνομα.

Παρά ταύτα, η λογική δεν είναι αυτή των κυρώσεων αλλά της επιτυχούς αποκλιμάκωσης, καθώς αναγνωρίζεται ότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι όλοι χαμένοι.

Η Γαλλία

Είναι πλέον κρυστάλλινο ότι η Γαλλία θέλει να τραβήξει κουπί στην Ανατολική Μεσόγειο και εννοεί τα όσα ο Μακρόν προ καιρού είχε αναφέρει πως δεν θα επιτρέψει τον έλεγχο της περιοχής από τρίτους.

Μετά την παρουσία γαλλικών μαχητικών και φρεγάτας, στο πλαίσιο της τετραμερούς άσκησης Ευνομία, αποκαλυπτικό δημοσίευμα δείχνει την αποφασιστικότητα του Παρισιού να κάνει ζωή και πράξη, αυτά που ο Μακρόν είπε προ 48 ωρών.

Οτι δηλαδή η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, αν αυτά δεν συνοδεύονται από πράξεις.

Σε τούτο λοιπόν το πλαίσιο γνωστοποιήθηκε πως η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το εμβληματικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ καταπλέει τις επόμενες μέρες, συνοδεία πολλών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανυποχώρητη

Η εδώ παρουσία του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου μετά τα αμερικανικά προφανώς και έχει τη δική της αξία, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η επίδειξη σημαίας από τη Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν έχει επί του παρόντος τουλάχιστον οδηγήσει την Τουρκία, είτε στο να χαμηλώσει τους τόνους, είτε να αποχωρήσει από κυπριακά θαλασσοτεμάχια στα οποία διενεργεί παράνομη γεώτρηση.

Αντίθετα φαίνεται ότι όσο ανεβάζει τους τόνους η Γαλλία, άλλο τόσο ενεργεί αντιδραστικά ο υπό πίεση Ερντογάν.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024