Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό για να καίτε περισσότερες θερμίδες στο τρέξιμο

Το μυστικό για να καίτε περισσότερες θερμίδες στο τρέξιμο

Αν έχετε επιλέξει το τρέξιμο με σκοπό να αδυνατίσετε, καλό είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ίσως αναρωτιέστε αν το τρέξιμο είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να αδυνατίσετε με τη βοήθεια του τρεξίματος, δεδομένου βέβαια ότι ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή. Άλλωστε, προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να εξασφαλίζετε καθημερινά θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας.

Το τρέξιμο, λοιπόν, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και κατ’ επέκταση να διευκολύνει την απώλεια βάρους. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην ικανότητά σας να χάνετε βάρος παίζει το βάρος που ήδη έχετε, ο ρυθμός με τον οποίο τρέχετε και η διάρκεια των προπονήσεών σας.

Μάλιστα, υπάρχει τρόπος να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες όταν τρέχετε, θα πρέπει να τρέξετε με ρυθμό υψηλότερης έντασης, περίπου στο 80 ή 90% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού σας. Σε αυτήν την ταχύτητα, δεν κάνετε σπριντ, αλλά δουλεύετε αρκετά σκληρά ώστε να μην μπορείτε να συνεχίσετε μια συνομιλία.

Ξεκινήστε τρέχοντας 20 λεπτά με ένταση περίπου στο 80% έως 90%. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια προπόνηση κατά την οποία εναλλάσσετε την υψηλή με τη χαμηλή ένταση. Καθώς συνεχίζετε τη γυμναστική και το σώμα σας προσαρμόζεται, μπορείτε να επεκτείνετε το χρόνο των προπονήσεων καθώς και τις επαναλήψεις των γύρων.

Φυσικά, δεν πρέπει να τρέχετε με γρήγορο ρυθμό σε κάθε διαδρομή. Μετά από οποιαδήποτε έντονη προπόνηση, πρέπει να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει. Βάλτε στόχο να ολοκληρώνετε μία ή δύο διαδρομές υψηλής έντασης την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ολοκληρώστε μεγαλύτερες διαδρομές που είναι λιγότερο έντονες. Αυτές οι διαδρομές θα σας φανούν πιο εύκολες, επομένως θα μπορείτε να τρέξετε μεγαλύτερες αποστάσεις και κατ’ επέκταση να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Για να καταπολεμήσετε την πλήξη και να προκαλέσετε περισσότερο τον εαυτό σας, δοκιμάστε να αλλάξετε διαδρομή, γιατί με την πάροδο του χρόνου το σώμα σας προσαρμόζεται και δεν θα σας φαίνεται τόσο δύσκολη η συνηθισμένη διαδρομή. Για να αυξήσετε την απώλεια βάρους (και να διατηρήσετε την προπόνησή σας συναρπαστική) βάλτε στόχο να αλλάζετε διαδρομή μερικές ημέρες την εβδομάδα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε ένα μονοπάτι με ανηφόρες, τρέξτε στην παραλία ή εξερευνήστε το πάρκο της γειτονιάς σας. Αυτές οι αλλαγές θα ανανεώσουν την προπόνησή σας, ενώ ταυτόχρονα θα γυμνάζετε διαφορετικές ομάδες μυών.

Σε κάθε περίπτωση, οργανώστε εκ των προτέρων τις διαδρομές σας και προγραμματίστε τις όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο σημαντικό συμβάν. Καθιερώνοντας το τρέξιμο ως μια σταθερή συνήθειά σας, σταδιακά θα δείτε την επιθυμητή διαφορά στη φυσική σας κατάσταση και το βάρος σας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024