Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριπλή ήττα για τον τουρκικό στόλο - Πώς έπεσαν οι Τούρκοι στην ελληνική «ενέδρα»

Τριπλή ήττα για τον τουρκικό στόλο – Πώς έπεσαν οι Τούρκοι στην ελληνική «ενέδρα»

Οι έλληνες χειριστές όμως είχαν προβλέψει το επικίνδυνο επιθετικό παιχνίδι των Τούρκων στον αέρα και έστησαν την δική τους ενέδρα περικυκλώνοντας τα Τουρκικά μαχητικά

Σκληρές αερομαχίες είχαμε χθες το μεσημέρι νότια του Καστελόριζου όταν τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τα Ελληνικά κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο. Οι έλληνες χειριστές όμως είχαν προβλέψει το επικίνδυνο επιθετικό παιχνίδι των Τούρκων στον αέρα και έστησαν την δική τους ενέδρα περικυκλώνοντας τα Τουρκικά μαχητικά.

Παρά τις μεγαλοστομίες Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του επί του πεδίου τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για αυτόν.

Μετά την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος επί της Κεμάλ Ρέις και την αθέατη μετάβαση δύο ελληνικών F16 στην Κύπρο την Τρίτη για την άσκηση Ευνομία, την Πέμπτη οι Τούρκοι πιλότοι βρέθηκαν σε… ελληνικό αεροπορικό περίτεχνο…σάντουϊτς.

Έξι ελληνικά μαχητικά μετέβησαν χθες αθέατα στην Κύπρο πετώντας χαμηλά. Στην επιστροφή οι Τούρκοι θέλησαν να τους στήσουν ενέδρα στέλνοντας 6 δικά τους F-16 προκειμένου να τα παρενοχλήσουν νότια του Καστελορίζου.

Το ελληνικό επιτελείο όμως είχε προβλέψει αυτή την κίνηση. Απογείωσε 10 ελληνικά F-16 που αρχικά πέταξαν χαμηλά. Βλέποντας τα τουρκικά να πλησιάζουν χωρίστηκαν σε δύο σμήνη εκ των οποίων το ένα συνέχισε χαμηλά και το δεύτερο ανέβηκε ψηλότερα από τα τουρκικά.

Όταν δόθηκε το σήμα από την αίθουσα επιχειρήσεων η ελληνική τανάλια έκλεισε από ψηλά και χαμηλά κάνοντας…σάντουιτς τους τούρκους που μετά από σύντομη αλλά σκληρή αερομαχία αποχώρησαν.

Σήμερα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η άσκηση Ευνομία που διενήργησαν Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Πολεμικές ιαχές στις τουρκικές εφημερίδες

Με πολεμικές ιαχές τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης απαντούν στην κύρωση της ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου. Οι Τούρκοι καλλιεργούν κλίμα οξείας πόλωσης και σπρώχνουν την κοινή γνώμη της Τουρκίας στα άκρα.

Στα εμπρηστικά τους δημοσιεύματα κραυγάζουν και ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Η Γενί Σαφάκ γράφει Το μήνυμα δεν το πήρες ακόμη; Η Τουρκία μέσα σε ένα μήνα διεξήγαγε 15 ασκήσεις. Ο στόλος σε πολεμική διάταξη Η Σταρ συμπληρώνει: Όπως ρίξαμε στη θάλασσα τον Έλληνα, έτσι μπορούμε να τον πετάξουμε κι από τη Γαλάζια Πατρίδα, και η Σοτζού προειδοποιει Θερμαίνονται όλο και πιο πολύ τα νερά.

Ο βουλευτής του Ερντογάν και τα 400 χρόνια σκλαβιάς

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP Μετίν Κιουλνούκ με ανάρτηση στην Ελληνική γλώσσα προωθεί ξεκάθαρα τον νεοοθωμανισμό και την ιδέα μιας μεγάλης Τουρκίας με χάρτη που συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη την Κεντρική Μακεδονία και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κύπρο, προσπαθώντας παράλληλα να εξωραΐσει τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

«Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει την γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του Ιμπεριαλισμού ζούσαμε σε αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σε ένα μήνυμα ισχύος προς όλες τις χώρες της περιοχής αμερικανικό Β52 πέταξε πάνω από Τουρκία και Ελλάδα στο πλαίσιο πτήσης στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ πάνω από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Χουλουσί Ακάρ δέχθηκε σήμερα το τηλεφώνημα του Βρετανού ομολόγου του σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης κι ενώ το Ορούτς Ρέις συνεχίζει τον πλού του μέσα στην περιοχή της νέας NAVTEX εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024