Εφιαλτικό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη του κοροναϊού στη Βρετανία, όπως το έχει επεξεργαστεί η Επιστημονική Ομάδα που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Τζόνσον για την πανδημία (Sage).

Η έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της εκπομπής BBC Newsnight προβλέπει έως και 85.000 νεκρούς από πιθανό δεύτερο κύμα του κοροναϊού τον ερχόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με τη Sage ορισμένα αυστηρού μέτρα lockdown θα πρέπει να τεθούν εκ νέου σε ισχύ και πιθανώς να διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Sage, εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν συνιστά πρόβλεψη ή εκτίμηση των επιστημόνων αλλά το χειρότερο πιθανό σενάριο, απέναντι στο οποίο κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να είναι προετοιμασμένη.

Οι επιστήμονες της Sage λαμβάνουν ως δεδομένα πρώτον ότι τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά και δεύτερον ότι η αποτελεσματικότητα του συστήματος ιχνηλάτησης θα κυμανθεί στο 40%.

Οι νεκροί σήμερα στη Βρετανία πλησιάζουν τις 42.000.

Το προηγούμενο κακό σενάριο από το έγκυρο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας στο Σιάτλ των ΗΠΑ προέβλεπε 66.000 θανάτους από Covid-19 μέχρι τις 4 Αυγούστου και με κορύφωση που θα φτάνει τους 3.000 θανάτους την ημέρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο