Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple προέβη σε απαγόρευση της ενημέρωσης της εφαρμογής του Facebook

Η Apple προέβη σε απαγόρευση της ενημέρωσης της εφαρμογής του Facebook

Ο κύριος λόγος που έγινε αυτή η κίνηση, δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η εφαρμογή έγραφε ότι γίνεται 30% περικοπή από όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών iOS

Αυτό το διάστημα είχε γίνει αρκετά αντιληπτή η «τριβή» μεταξύ της Apple και του Facebook.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, σήμερα η Apple απέρριψε την ενημέρωση της εφαρμογής του Facebook. Έγραφε ότι η Apple πραγματοποιεί περικοπή των αγορών κατά 30% μέσω της εφαρμογής.

Περικοπές για τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω iOS

Σε άλλο σημείο αυτής της έντασης, το Facebook δημοσίευσε χθες μια ανάρτηση σχετικά τις αλλαγές που έρχονται στο Apple iOS 14. Ανέφερε το πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα έσοδα από διαφημίσεις «ad» έως και 50 τοις εκατό.

Η πολιτική της Apple IAP ενοχλεί το Facebook, στο οποίο απαγορεύτηκε να πραγματοποιήσει ενημέρωση στην κύρια εφαρμογή του στο Apple App Store.

Όλο αυτό επειδή συμπεριλαμβάνει μια ειδοποίηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Apple λαμβάνει περικοπή εσόδων από αγορές εντός εφαρμογής (IAP).

Σύμφωνα με την πολιτική της Apple, λαμβάνεται περικοπή 30% από όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών iOS.

Το Facebook λέει ότι η «ειδοποίηση διαφάνειας» ήταν απλώς βοηθητική. Πιο συγκεκριμένα ήθελε να «βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν πού πηγαίνουν πραγματικά τα χρήματα που προορίζονται για τις μικρές επιχειρήσεις».

Το Facebook προσπάθησε να φορέσει τα ρούχα ενός «προστάτη» των μικρών επιχειρήσεων στη δήλωσή του. Δυστυχώς για αυτό, η ενημερωμένη εφαρμογή του με ειδοποίηση φόρου Apple 30% θεωρήθηκε ότι εμφανίζει «άσχετες» πληροφορίες στους χρήστες. Συνεπώς δεν έχει φτάσει στο κατάστημα.

Προφανώς αυτή η ανακοίνωση «διαφάνειας» δεν πέρασε από την Apple που απορρίπτει την πρόταση του Facebook ότι θα φιλοξενήσει πληρωμένες διαδικτυακές εκδηλώσεις, με σκοπό οι πελάτες να αντισταθμίσουν τα έσοδα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με πληροφορίες από το hexus.net.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024