Κολιμπρί που καυγαδίζουν και μία κουκουβάγια που λαγοκοιμάται, καμουφλαρισμένη στον φλοιό ενός δέντρου είναι ανάμεσα στις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό 2020 Bird Photography of the Year (BPOTY).

Οι φωτογραφίες που βραβεύθηκαν επελέγησαν από περισσότερες των 15.000 που υπέβαλαν φωτογράφοι των πτερωτών γειτόνων μας σε όλον τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός BPOTY ήταν ο πέμπτος ετήσιος διαγωνισμός που διοργάνωσε η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Birds on the Brink.

The Bird Photographer of the Year 2020 Winners are announced!
Congratulations go to our overall winner Majed Alza’abi…

Δημοσιεύτηκε από Bird Photographer of the Year Ltd στις Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Η οργάνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ «γεννήθηκε από ένα πάθος για την άγρια ζωή και ιδιαιτέρως για τα πουλιά, αλλά επίσης και από μια αίσθηση απόγνωσης: μια απάντηση στην κατά τα φαινόμενα ασταμάτητη διαδικασία εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και τη σταθερή πορεία της βιοπικοιλότητας προς την εξαφάνιση.

Στον πυρήνα της όμως υπάρχει μια αναγνώριση ότι όλα δεν έχουν ακόμα χαθεί και ότι αν αρκετοί φροντίσουν με ικανό πάθος τον κόσμο στον οποίο ζούμε, έχουμε μια πιθανότητα να αντιστρέψουμε τον κατήφορο.

Ξέρουμε ότι το πρώτο βήμα είναι να κινήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και να τον εκπαιδεύσουμε σε αυτά τα θέματα, και εδώ είναι που οι εντυπωσιακές φωτογραφίες μπορούν να συμβάλουν στο να αιχμαλωτίσουμε τη φαντασία και να ενισχύσουμε την έγνοια και τη συμπάθεια» υπογραμμίζεται στον ιστότοπο της Bird on the Brink.

Δείτε εδώ όλα τα βραβεία του BPOTY 2020.

What a strange year it has been. We hope that this finds you all fit and well and that life is starting to return to…

Δημοσιεύτηκε από Bird Photographer of the Year Ltd στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

This image of a Snail Kite from Canadian photographer Gail Bisson caught the eye of the judges in the Birds in Flight…

Δημοσιεύτηκε από Bird Photographer of the Year Ltd στις Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο