Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλώνας Λόρα : Τρόμος στη Λουιζιάνα - Πιθανώς καταδικασμένοι όσοι παρέμειναν στην περιοχή

Κυκλώνας Λόρα : Τρόμος στη Λουιζιάνα – Πιθανώς καταδικασμένοι όσοι παρέμειναν στην περιοχή

Με μια δυσοίωνη προειδοποίηση απευθύνθηκαν οι αρχές της Λουιζιάνα στους πολίτες που επέλεξαν να μην εκκενώσουν τα σπίτια τους ενόψει του καταστροφικού κυκλώνα Λόρα, καθώς όπως λένε οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν θα είναι εφικτές μέχρι το πέρας της καταιγίδας

Οι αρχές της Λουιζιάνα προειδοποιούν όσους δεν εκκένωσαν τις «κόκκινες» ζώνες πριν χτυπήσει ο κυκλώνας Λόρα, ότι οι προσπάθειες διάσωσης δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τη λήξη των έντονων φαινομένων.

«Όσοι επέλεξαν να μείνουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την πολύ επικίνδυνη καταιγίδα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τόσο η καταιγίδα όσο και η αναταραχή που προκάλεσε να ολοκληρωθούν, ώστε οι σχετικές απόπειρες να μπορούν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε το γραφείο του σερίφη του Βερμίλιον Πάρις σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

«Σας παρακαλούμε να εκκενώσετε την περιοχή, και αν αποφασίσετε να μείνετε και δεν μπορούμε να σας προσεγγίσουμε, γράψτε το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας και το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειάς σας σε ένα χαρτί και βάλτε το σε αδιάβροχη σακούλα στην τσέπη σας. Προσευχηθείτε ότι δεν θα σας χρειαστεί».

Ο σφοδρότερος κυκλώνας όλων των εποχών

Με τους ανέμους να αγγίζουν τα 150 μίλια την ώρα, η Λόρα χαρακτηρίστηκε κυκλώνας κατηγορίας 4 νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Έκτοτε έχει αποδυναμωθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 3, με τους ανέμους να κυμαίνονται στα 120 μίλια την ώρα.

Η καταιγίδα άγγιξε σε δύναμη έναν κυκλώνα που ξέσπασε περισσότερα από 160 χρόνια πριν, και ο οποίος θεωρούνταν μέχρι σήμερα ο ισχυρότερος που είχε πλήξει ποτέ την πολιτεία. Ο κυκλώνα του 1856 είχε φτάσει επίσης τα 150 μίλια την ώρα όταν είχε προκαλέσει κατολίσθηση.

Πριν το ξέσπασμα του κυκλώνα Λόρα, η στάθμη του νερού ανέβαινε ραγδαία στην ακτογραμμή της πολιτείας, και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για μια καταιγίδα από την οποία θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει κανείς, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει στα έξι μέτρα και τους ανέμους να φτάνουν σε καταστροφικά επίπεδα. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, προέβλεψε ότι τμήματα της πολιτείας του θα βυθιστούν.

Η αναμενόμενη αύξηση της στάθμης αναμένεται να εμποδίσει τις αρχές από το να προσεγγίσουν τη συνοικία, όπου υπολογίζεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 150 κάτοικοι που αρνήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή ετοιμότητας για έκτακτες ανάγκες της συνοικίας Κάμερον της Λουιζιάνα, Άσλεϊ Μπούλερ, που μίλησε στο CNN.

Οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν, με λεωφορεία που μίσθωσε η πολιτεία, στην Λίμνη Τσαρλς της Λουιζιάνα, προκειμένου να βρουν καταφύγιο μακριά από την πόλη τους.

Ο δήμαρχος Νίκ Χάντερ, δήλωσε στον Κρις Κουόμο του CNN αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι οι αρχές «έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να δώσουν το μήνυμα της εκκένωσης στους πολίτες», όμως τόνισε ότι φοβάται πως αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024