Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έρευνα από το Κογκρέσο ζητά η οικογένεια του νεκρού στρατιώτη

ΗΠΑ: Έρευνα από το Κογκρέσο ζητά η οικογένεια του νεκρού στρατιώτη

Πρόκειται για το τρίτο θάνατο που σημειώνεται στο Fort Hood, με τον Έλντερ Φερνάντες μάλιστα να έχει πέσει νωρίτερα θύμα βιασμού.

Συγκλονισμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες από το νέο περιστατικό που αποκαλύπτεται για τη στρατιωτική βάση του Fort Hood.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πτώμα που βρέθηκε στο Temple του Τέξας ανήκει στον 23χρονο στρατιώτη Έλντερ Φερνάντες, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος στις 17 Αυγούστου.

Για «το χειρότερο εφιάλτη μας» έκανε λόγο η δικηγόρος Natalie Khawam, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του στρατιώτη, συμπληρώνοντας: «Είμαστε άρρωστοι από αυτήν την τραγωδία που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αισθανόμαστε θλίψη για την οικογένεια του Έλντερ Φερνάντες».

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού, ο Φερνάντες είχε πέσει θύμα βιασμού «καταχρηστικής σεξουαλικής πράξης» και μετατέθηκε στο Fort Hood, προκειμένου να «εξακριβωθεί αν θα είχε την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και για να αποφευχθούν τυχόν πράξεις εκδίκησης».

Η μητέρα του Fernandes, Ailina και ο αδελφός του Εlton είχαν μιλήσει στο ABC News την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο Elder υφίστατο σεξουαλική παρενόχληση τους μήνες πριν την εξαφάνισή του. «Είναι μια έρευνα που ήταν σε εξέλιξη επί δύο μήνες και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ» τόνισε η μητέρα του. «Και είναι πολλά περισσότερα που δεν ξέρω. Μόνο ο Elder μπορεί να μας τα πει, όταν τον βρούμε».

Η δικηγόρος της οικογένειας επιβεβαίωσε χθες πως η σορός ανήκει στον 23χρονο. «Αυτό συμβαίνει όταν καταγγέλλεις σεξουαλική παρενόχληση στο Fort Hood» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δέχεσαι bullying, δέχεσαι παρενόχληση, καταλήγεις νεκρός. Αυτή βάση είναι τοξική. Οι στρατιώτες μας δεν είναι ασφαλείς».

«Σε αυτό το αρχικό στάδιο της έρευνας, δεν υπάρχει ένδειξη βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε από την πλευρά της η αστυνομία του Temple, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται.

Ο συνταγματάρχης Patrick Disney δήλωσε: «Από τότε που αναφέρθηκε η απουσία του, έχουμε κάνει μια σημαντική, συντονισμένη προσπάθεια να τον αναζητήσουμε σε όλο το Κεντρικό Τέξας. Στέλνουμε τα βαθύτερα και πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024