Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φρικιαστικό : Άγνωστοι ακρωτηριάζουν άλογα στη Γαλλία – Σατανιστικές τελετές υποψιάζονται οι αρχές

Φρικιαστικό : Άγνωστοι ακρωτηριάζουν άλογα στη Γαλλία – Σατανιστικές τελετές υποψιάζονται οι αρχές

Η γαλλική αστυνομία αναζητά τους δράστες μιας σειράς από βάναυσους ακρωτηριασμούς ζώων που διαπράχθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες

Η γαλλική αστυνομία αναζητά τους δράστες μιας σειράς από βάναυσους ακρωτηριασμούς ζώων που διαπράχθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αστυνομικοί έχουν συμβουλεύσει τους ιδιοκτήτες αλόγων και γαϊδουριών να είναι εξαιρετικά προσεκτική, αφού περισσότερες από δέκα επιθέσεις έχουν καταλήξει στο θάνατο ή τον σοβαρό τραυματισμό ζώων.

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν μπορούν να συλλάβουν τα κίνητρα των ακρωτηριασμών, ενώ εξετάζουν την πιθανότητα να συνδέονται με σατανιστικές τελετές ή κάποιο «challenge» των κοινωνικών δικτύων.

Σε πρόσφατο περιστατικό, ιδιοκτήτης ενός καταφυγίου ζώων στην Βουργουνδία κατέληξε στο νοσοκομείο τραυματισμένος από μαχαίρι, αφού προσπάθησε να σταματήσει δύο άνδρες που εισέβαλαν στο κτήμα του και μαχαίρωσαν δύο πόνι και ένα άλογο.

Σε πολλές επιθέσεις, τα ζώα βρέθηκαν με κομμένα τα αυτιά, τα μάτια, το ρύγχος ή άλλα μέλη του σώματός τους ή με σοβαρούς τραυματισμούς στα γεννητικά τους όργανα.

Το καταφύγιο, όπου ζουν περίπου 100 εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα και διασωθέντα ζώα, δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα.

Ο Νικολάς Ντεμαζάν, πρόεδρος του ράντσου, δήλωσε ότι ξύπνησε από τα πανικόβλητα ουρλιαχτά δύο γουρουνιών. Σηκώθηκε και αντιμετώπισε έναν από τους εισβολείς με ένα μπαστούνι πεζοπορίας. Τότε εκείνος τον έκοψε με μαχαίρι στον αριστερό του πήχη.

«Δεν σκεφτόμουν ότι φοβόμουν εκείνη την ώρα, ανησυχούσα για τα ζώα. Τώρα όμως φοβάμαι πολύ», εξηγεί ο ίδιος. «Έστειλα έναν από τους σκύλους μας να τους κυνηγήσουν, όμως κατάφεραν να το σκάσουν. Διαπιστώσαμε ότι επιτέθηκαν σε δύο πόνι και ένα άλογο. Το ένα πόνι είχε αρκετά τραύματα από μαχαίρι, ένα εξ αυτών μήκους 50 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του. Το άλλο δεν είχε τόσο σοβαρά τραύματα, όμως είναι εξαιρετικά τρομαγμένο».

Ο Ντεμαζάν προσθέτει: «Δεν ξέρω γιατί, όμως ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν, αυτό είναι σίγουρο. Μοιάζει με κάποιου είδους τελετή. Το χωριό μας είναι εξαιρετικά ήσυχο. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ».

Το καταφύγιο στηρίζεται κυρίως σε δημόσιες δωρεές και εισιτήρια επισκεπτών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά το lockdown και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος του κτηνιάτρου, αλλά και των αυξημένων μέτρων προστασίας που απαιτούνται μετά την επίθεση.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 15 αντίστοιχα περιστατικά σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η αστυνομία δυσκολεύεται να εντοπίσει τη σύνδεση μεταξύ των επιθέσεων.

Σε ένα περιστατικό αυτό τον μήνα, ένα πουλάρι 18 μηνών βρέθηκε νεκρό στον στάβλο όπου ζούσε σε έναν ιππικό όμιλο στην ανατολική Γαλλία. Είχε δεχθεί μαχαιριές στην καρδιά, ενώ είχε ακρωτηριαστεί πολλαπλά.

Σε άλλο περιστατικό, ένα άλογο ναρκώθηκε και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το ένα μάτι αλλά και τμήμα οστού από το πόδι του. Το ζώο αργότερα πέθανε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνουμε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Πρόκειται για σατανιστική τελετή, κάποιο είδος μακάβριου κυνηγιού ή κάποιο «challenge» των κοινωνικών δικτύων; Δεν έχουμε ιδέα. Είναι μια πολύ τραυματική κατάσταση».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού τόνισε ότι έχουν σημειωθεί παρόμοιες επιθέσεις στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία μεταξύ του 2014 και του 2016. Αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί και στη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024