Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία MEGA: Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία

Αυτοψία MEGA: Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία

Στο θέμα της έναρξης των μαθημάτων όπως όλα δείχνουν μάλλον η 14η Σεπτεμβρίου είναι πιθανότερη ημερομηνία. Όμως το MEGA μπήκε σε μια σχολική μονάδα και κατέγραψε μαζί με τους εκπαιδευτικούς τις απολυμάνσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει θα δούμε όμως και τις ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί έξω από τις αίθουσες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Μπορεί η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ωστόσο ήδη οι αίθουσες, αλλά και οι υπόλοιποι χώροι των κτηρίων έχουν αρχίσει να απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμοι είτε στις 7 είτε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το MEGA μπήκε σε μια σχολική μονάδα και κατέγραψε μαζί με τους εκπαιδευτικούς τις απολυμάνσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει θα δούμε όμως και τις ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί έξω από τις αίθουσες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Οι πόρτες των σχολείων άνοιξαν… για τα συνεργεία καθαρισμού και απολυμάνσεων. Αυτή είναι η εικόνα του Αναξογόρειου Γενικού Λυκείου της Νέας Ερυθραίας που περιμένει να υποδεχθεί τους μαθητές.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι πόρτες και για τους μαθητές στις 7 Σεπτεμβρίου φαίνεται να απομακρύνεται και να μετατίθεται για μια τουλάχιστον εβδομάδα αργότερα προκειμένου να περάσει το κρίσιμο διάστημα των δυο εβδομάδων από την επιστροφή των τελευταίων παραθεριστών. Πρώτη Σεπτεμβρίου ωστόσο θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ κοροναϊού.

Διαβάστε επίσης: Σενάριο για άνοιγμα σχολείων σε 2 φάσεις – Τι λένε οι επιστήμονες για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Η λέξη κλειδί φέτος είναι μάσκες στους κλειστούς χώρους για όλους από τα νήπια μέχρι και τους τελειόφοιτους. Οι μαθητές που δεν θα τις φορούν θα βλέπουν την έξοδο του σχολείου και θα παίρνουν απουσίες ενώ ούτε δάσκαλοι και καθηγητές θα γίνονται δεκτοί στις εκπαιδευτικές μονάδες χωρίς μάσκα.

Η επιστροφή όλων των μαθητών σε καθημερινή βάση στις τάξεις συνεπάγεται πως οι αποστάσεις θα είναι δύσκολο να τηρηθούν. Στα θρανία στα περισσότερα σχολεία δεν θα είναι ένα αλλά δύο άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών περίπου στα 2/3 των τάξεων οι μαθητές είναι πάνω από 20 και φθάνουν έως και 30. Αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών είναι να μπει ανώτατο όριο 15 μαθητών στις τάξεις για να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024