Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακριά από τα εγγόνια τους οι ηλικιωμένοι - Τι λένε στο MEGA

Μακριά από τα εγγόνια τους οι ηλικιωμένοι – Τι λένε στο MEGA

Κι ενώ οι νέοι χαλάρωσαν στην τήρηση των μέτρων οι ηλικιωμένοι φαίνεται ότι τα τηρούν ως επί το πλείστον ευλαβικά ακόμη κι αν το συναισθηματικό κόστος είναι σημαντικό. Μιλούν στην κάμερα του MEGA για τα εγγόνια τους που έχουν να δουν μήνες, για τις παρέες τους που έχουν πια αραιώσει, για τον αυτοπεριορισμό τους μέσα στα σπίτια

Κι ενώ οι νέοι χαλάρωσαν στην τήρηση των μέτρων οι ηλικιωμένοι φαίνεται ότι τα τηρούν ως επί το πλείστον ευλαβικά ακόμη κι αν το συναισθηματικό κόστος είναι σημαντικό. Μιλούν στην κάμερα του MEGA για τα εγγόνια τους που έχουν να δουν μήνες, για τις παρέες τους που έχουν πια αραιώσει, για τον αυτοπεριορισμό τους μέσα στα σπίτια.

«Θα κρατήσει πολύ αυτό το πράγμα;»

Η κυρία Άννα, είναι 88 ετών. Ρωτάει με αγωνία για την πανδημία του κοροναϊού. Όπως μας λέει, ο νους της είναι στα δυο της εγγόνια, δίδυμα αγοράκια πέντε ετών. Έχει μήνες να τα δει,

Οι ηλικιωμένοι άλλαξαν τη ζωή τους για να προστατευθούν από τον κοροναϊό και κάνουν υπομονή. Ζητούν, τώρα, από τους νεότερους να κάνουν το ίδιο.

Ο κύριος Κώστας είναι 88 ετών και η κυρία Τζούλια 76. Είναι μαζί σχεδόν μισό αιώνα. Η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει. Οι συναντήσεις με συγγενείς και φίλους δεν υπάρχουν πια.

Με χιούμορ και κατανόηση για την ορμή της νιότης, συμβουλεύει τους συμπολίτες μας των μικρότερων ηλικιών είναι πολύ προσεκτικοί και να κρατούν τις αποστάσεις

«Τα παιδιά να προσέχουν τα πολλά αγκαλιάσματα, τα σουξουμού που έλεγε ο ηθοποιός. Να κόψουν τα πολλά σουξουμούσου».

Με τους έφηβους στο σπίτι

Ο κύριος Γιάννης, 58 ετών. εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη σύζυγο και τον 17χρονο γιο τους. Μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία, έχουν περιορίσει το έφηβο παιδί τους στο σπίτι.

«Είναι κλεισμένος μέσα από τις 25 Ιουλίου. Έχουμε μεγάλη αυλή, μιλάει με τους φίλους του στο ίντερνετ. Σε λίγο θα αρχίσουν τα σχολεία, αλλά μέχρι τότε πρέπει να προσέχει».

Για τον κύριο Γιώργο που ζει με τη σύζυγό του, τις δυο κόρες του και τον 20χρονο εγγονό του η ζωή έχει αλλάξει ριζικά. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια των μελών της οικογένειας, αλλά το κόστος είναι υψηλό.

«Θέλουμε δύο μάσκες, η μια κόρη, δύο η άλλη, μία εγώ… κάθε μέρα. Πολύ μεγάλο το κόστος».

Όσο για τον νεαρό εγγονό, παρά το γεγονός ότι έιναι ακόμη καλοκαίρι, η οικογένεια έχει καταφέρει να τον πείσει να παραμένει όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι και να αποφεύγει τις ξέφρενες διασκεδάσεις και το συνωστισμό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024