Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Κλείδωσε» η πρώτη ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του Jeep Wrangler

H φετινή χρονιά θα σηματοδοτήσει μια νέα εξέλιξη για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας καθώς όπως επιβεβαιώθηκε από την Jeep, το Wrangler θα αποκτήσει πολύ σύντομα μια υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση.

Μετά τον εξηλεκτρισμό των Renegade και Compass τα οποία απέκτησαν προσφάτως plug-in υβριδικές εκδόσεις, η Jeep δίνει τα διαπιστευτήρια του επόμενου μοντέλου που θα «ασπαστεί» την ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για το Wrangler το οποίο θα αποκτήσει επίσης μια plug-in υβριδική εκδοχή με τα διακριτικά 4xe η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αν και η Jeep έχει ήδη παρουσιάσει το Wrangler 4xe  εν είδει πρωτοτύπου στην έκθεση του CES τον χειμώνα που μας πέρασε, δεν προχώρησε στη δημοσιοποίηση των τεχνικών του χαρακτηριστικών τα οποία σε επίσημο επίπεδο εξακολουθούν να αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Σε ανεπίσημο επίπεδο, αν και η Jeep έχει αξιοποιήσει κινητήρα 1,3 λίτρων στις παραπάνω υβριδικές εκδόσεις των Compass και Renegade, στην περίπτωση του Wrangler, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδυασμού ενός ηλεκτρικού μοτέρ με τον V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων για την plug-in υβριδική έκδοση.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι όποια και αν είναι η τελική επιλογή της Jeep, η παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ, αναμένεται να εξασφαλίσει στο Wrangler ακόμα περισσότερη ροπή η οποία με δεδομένο ότι θα είναι διαθέσιμη από μηδενικές στροφές, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις off-road ικανότητες του σκληροτράχηλου μοντέλου σε χαμηλές ταχύτητες. Φυσικά, εκτός από την αυξημένη ροπή, οι ιδιοκτήτες του θα επωφεληθούν και από σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα με δεδομένο ότι η ιδέα διάθεσης μιας plug-in υβριδικής  του Wrangler πλανάται εδώ και περίπου δύο χρόνια πάνω από το Dearborn, η πρεμιέρα του Δεκεμβρίου θα αφορά την έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να διατεθεί αμέσως μετά.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024