Μετά τον εξηλεκτρισμό των Renegade και Compass τα οποία απέκτησαν προσφάτως plug-in υβριδικές εκδόσεις, η Jeep δίνει τα διαπιστευτήρια του επόμενου μοντέλου που θα «ασπαστεί» την ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για το Wrangler το οποίο θα αποκτήσει επίσης μια plug-in υβριδική εκδοχή με τα διακριτικά 4xe η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αν και η Jeep έχει ήδη παρουσιάσει το Wrangler 4xe  εν είδει πρωτοτύπου στην έκθεση του CES τον χειμώνα που μας πέρασε, δεν προχώρησε στη δημοσιοποίηση των τεχνικών του χαρακτηριστικών τα οποία σε επίσημο επίπεδο εξακολουθούν να αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Σε ανεπίσημο επίπεδο, αν και η Jeep έχει αξιοποιήσει κινητήρα 1,3 λίτρων στις παραπάνω υβριδικές εκδόσεις των Compass και Renegade, στην περίπτωση του Wrangler, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδυασμού ενός ηλεκτρικού μοτέρ με τον V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων για την plug-in υβριδική έκδοση.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι όποια και αν είναι η τελική επιλογή της Jeep, η παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ, αναμένεται να εξασφαλίσει στο Wrangler ακόμα περισσότερη ροπή η οποία με δεδομένο ότι θα είναι διαθέσιμη από μηδενικές στροφές, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις off-road ικανότητες του σκληροτράχηλου μοντέλου σε χαμηλές ταχύτητες. Φυσικά, εκτός από την αυξημένη ροπή, οι ιδιοκτήτες του θα επωφεληθούν και από σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα με δεδομένο ότι η ιδέα διάθεσης μιας plug-in υβριδικής  του Wrangler πλανάται εδώ και περίπου δύο χρόνια πάνω από το Dearborn, η πρεμιέρα του Δεκεμβρίου θα αφορά την έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να διατεθεί αμέσως μετά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο