Ακάθεκτη συνεχίζει τις προκλητικές της κινήσεις η Τουρκία, με την Ελλάδα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παραμένει σε επιφυλακή

Ακάθεκτη συνεχίζει τις προκλητικές της κινήσεις η Τουρκία, με την Ελλάδα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παραμένει σε επιφυλακή.

Μιλώντας στο MEGA ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι ο Ερντογάν, σύμφωνα με τις κινήσεις του, θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο.

«Θέλει να μην εκκινήσει ένας διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας αν αυτό πρόκειται να συμβεί μετά την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, η οποία αποτελεί καρφί στο ‘μάτι’ της Τουρκίας».

Ασφυκτική κατάσταση για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση για την Ελλάδα, αφού «προβάλλοντας την ηγεμονική της ισχύ θέλει να την υποχρεώσει, είτε να συνθηκολογήσουμε είτε να μην κάνουμε άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ώστε αυτά να αποδυναμώνονται».

Τόνισε ότι δε θέλει να πάρει το ρίσκο ενός πολέμου με την Ελλάδα, καθώς γνωρίζει ότι έχει «πολύ υψηλή αποτρεπτική ισχύ και είναι στον πυρήνα της ΕΕ».

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr