Ενεργό παραμένει περίπου το ένα στα δύο των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αποτυπώνοντας την εικόνα της επιδημίας στην Ελλάδα τους πρώτους έξι μήνες, δηλαδή από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Αυγούστου, σε σύνολο 8.664 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα 3.549 είναι σήμερα ενεργά. Ακόμα, από όσους νόσησαν, οι 3.614 ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.259 νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τέλος, 242 συνάνθρωποί μας έχουν πεθάνει.

Από που έρχονται τα εισαγόμενα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα, από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν τα σύνορα για να υποδεχτεί η χώρα τους πρώτους τουρίστες έως και την 23η Αυγούστου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα πάνω από 2,9 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων τα 723 βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Εξ αυτών τα 458 εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια, τα 245 στα χερσαία σύνορα και μόλις 20 στα λιμάνια.

Από τα συνολικά κρούσματα τα 281 είναι ενεργά, τα 353 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης και 89 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας.

Σημειώνεται, δε, ότι οι πέντε πρώτες χώρες προέλευσης των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι η Βουλγαρία με 90, η Ρουμανία με 88, η Αλβανία με 84, η Σερβία με 80 και η Σουηδία με 31.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο