Το «TikTok» μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ
Αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ σχεδιάζει να υποβάλει η πλατφόρμα TikTok, με σκοπό να αντικρούσει την εκτελεστική εντολή, η οποία της απαγορεύει να επιχειρεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία το Σάββατο
Αγωγή κατά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να υποβάλει η πλατφόρμα TikTok, με σκοπό να αντικρούσει την εκτελεστική εντολή, η οποία της απαγορεύει να επιχειρεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία το Σάββατο.
Οι ιθύνοντες της εν λόγω εταιρείας δηλώνουν ότι «διαφωνούν έντονα» με τις ανησυχίες που εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανησυχίες για τις οποίες στις 6 Αυγούστου έδωσε διαταγή απαγόρευσης της εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εντός 45 ημερών. Στη συνέχεια, έδωσε προθεσμία 90 ημερών για την εκποίηση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ.
«Αυτό που συναντήσαμε ήταν η έλλειψη μίας διάφανης διαδικασίας, καθώς η κυβέρνηση δεν έδωσε προσοχή στα γεγονότα και προσπάθησε να εισέλθει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok και συνέχισε λέγοντας πως «για να διασφαλισθεί ότι το κράτος δικαίου δεν καταπατείται και ότι η εταιρεία και οι χρήστες μας αντιμετωπίζονται δίκαια, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αμφισβητήσουμε την Εκτελεστική Εντολή μέσω του δικαστικού συστήματος».
Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε σε ποιο δικαστήριο σκοπεύει να υποβάλει τη μήνυση, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταβάλει προσπάθειες για σχεδόν ένα χρόνο, ούτως ώστε να βρει μια λύση για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έδωσε τη διαταγή βάσει του νόμου του 1977 που επιτρέπει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως ανταπόκριση σε μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή», επιτρέποντάς του να μπλοκάρει συναλλαγές και να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία.
Το TikTok, που ανήκει στην ByteDance με έδρα την Κίνα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ και σε κάποιες άλλες χώρες.
Η Microsoft, επιβεβαίωσε δημόσια το ενδιαφέρον της να αγοράσει τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Άλλες εταιρείες, όπως η Oracle και το Twitter εμφανίζονται επίσης ως πιθανοί υποψήφιοι.
Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει την αγωγή αύριο, Δευτέρα, ενώ επιπρόσθετα, μια αγωγή των εργαζομένων στο TikTok κατά της προτεινόμενης απαγόρευσης στις ΗΠΑ -ανεξάρτητα από την επίσημη νομική απάντηση της εταιρείας- αναζητά χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας crowdfunding.
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης
- Ελληνικά αεροδρόμια: Οι καθυστερήσεις των πτήσεων αυξάνονται κατά 63% – Τι θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442