Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέρθηκε στην αναγκαστική αλλαγή που χρειάστηκε να κάνει ελεώ κορωνοϊού εφαρμόζοντας το σύστημα του final 8 σε Champions League και Europa League.

Μετά από τη φετινή σεζόν όμως, ο Τσέφεριν εξέτασε το ενδεχόμενο μήπως αυτή η μορφή διατηρηθεί και τις επόμενες χρονιές.

Στγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον» για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων».

Ο τρέχων σχεδιασμός της UEFA για διπλά παιχνίδια από τη φάση των «16» μέχρι τον τελικό έχει συμφωνηθεί μέχρι τη σεζόν 2024-25, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κατέληξε λέγοντας: «Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστους και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο