Αστροφυσικός «βάφτισε» αστέρι από το άρωμα της γιαγιάς του
Ο αστροφυσικός του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Φλόριαν Πάισκερ θέλοντας να υπογραμμίσει τις καλές αναμνήσεις που έχει από την γιαγιά του, ονόμασε ένα αστέρι, με το όνομα του αρώματος που εκείνη φορούσε
Τις καλές αναμνήσεις από την γιαγιά του, θέλησε να αναδείξει ένας αστροφυσικός και το έκανε με τον πιο πρωτότυπο τρόπο.
Ο αστροφυσικός του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Φλόριαν Πάισκερ θέλοντας να υπογραμμίσει τις καλές αναμνήσεις που έχει από την γιαγιά του από συγκεκριμένο άρωμα που φορούσε ονόμασε «S 4711», ένα αστέρι το οποίο έχει τον πιο σύντομη διάρκεια τροχιάς που έχει παρατηρηθεί ποτέ γύρω από τη μαύρη τρύπα – Τοξότης Α΄.
Το αστέρι λοιπόν ονομάστηκε «S 4711» και έχει την πιο σύντομη διάρκεια τροχιάς που έχει παρατηρηθεί ποτέ γύρω από τη μαύρη τρύπα – Τοξότης Α΄. Επιπλέον, εκτός από το αστέρι «S4711», οι ερευνητές περί τον Φλόριαν Πάισκερ ανακάλυψαν άλλα τέσσερα αστέρια στο κέντρο του Γαλαξία μας, όπως αναφέρει δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Astrophysical Journal».
Το συγκεκριμένο αστέρι ανακαλύφθηκε μετά από την ανάλυση αστρονομικών δεδομένων στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.
Ο Πάισκερ και ο συνάδελφός του Αντρέας Έκαρντ ανακάλυψαν το «S4711» με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (Very Large Telescope, VLT), το οποίο βρίσκεται στο όρος Παρανάλ της βόρειας Χιλής.
Το άρωμα της γιαγιάς
Το 4711 Echt Koelnisch Wasser» ήταν ένα άρωμα με μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά τη μεταπολεμική περίοδο.
«Η γιαγιά μου το χρησιμοποιούσε πάντα, γι ‘αυτό και το συνδέω με πολύ καλές παιδικές αναμνήσεις», είπε ο Πάισκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας