Έντονες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας, με τα περιοριστικά μέτρα να τίθενται σε ισχύ από σήμερα το πρωί. Οι επαγγελματίες ζητούν την στήριξη της πολιτείας, υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους είναι αναπόφευκτο.

Τα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις εφτά το πρωί και το ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών στην περιφερειακή κοινότητα της Πιερίας.

Έρχονται «λουκέτα»

Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι μπορεί και να κλείσουν εντελώς τα μαγαζιά τους, αφού η μείωση στον τουρισμό φτάνει έως και το 90%.

Άλλοι επαγγελματίες δηλώνουν σύμφωνοι με τα νέα μέτρα, τονίζοντας μάλιστα ότι η εφαρμογή τους θα αποτρέψει ένα γενικό lockdown.

Άδειες οι παραλίες τις Πιερίας

Ακόμη πιο δύσκολες οι συνθήκες στις  παραλίες της Πιερίας. Η κίνηση είναι περιορισμένη και οι επαγγελματίες σε απόγνωση, αφού την εποχή που θα ξεκινούσε το τρίτο κύμα τουριστών, βλέπουν όλες τις ετοιμασίες τους να χάνονται.

Ζητούν οικονομική ενίσχυση από όλους τους φορείς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Το δικαίωμα που δίνεται από το υπουργείο οικονομικών στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας έχει θορυβήσει τον κλάδο των  τουριστικών επαγγελμάτων, με τους εργαζόμενους να φοβούνται ότι θα μείνουν για δεύτερη φορά χωρίς δουλειά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο