Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεκάδες κρούσματα στην Αστυνομία - Διμοιρίες μπαίνουν σε καραντίνα

Κοροναϊός : Δεκάδες κρούσματα στην Αστυνομία – Διμοιρίες μπαίνουν σε καραντίνα

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κοροναϊού

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κοροναϊού σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 42 κρούσματα σε αστυνομικούς.

Προκειμένου να προφυλαχθούν οι συνάδελφοί τους και το Σώμα γενικότερα, η ηγεσία έλαβε απόφαση για τη λήψη μέτρων, όπως η καραντίνα.

Ειδικόερα, διμοιρίες «καραντίνας» που θα στελεχώνουν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης (ΥΑΤ) δημιουργεί η ΕΛΑΣ από τις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, τις συγκεκριμένες διμοιρίες θα στελεχώνουν αστυνομικοί που θα έχουν επιστρέψει από την καλοκαιρινή τους άδεια και στόχος είναι να μην μεταφέρουν τον ιό σε συναδέλφους τους που εργάζονται ήδη.

Η καραντίνα αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας, όσο δηλαδή διαρκεί και ο χρόνος εκδήλωσης των συμπτωμάτων κοροναϊού.

Την ίδια στιγμή, σε «καραντίνα» έχουν μπει τρεις διμοιρίες των υποδιεύθυνσης αποκατάστασης τάξης, (ΥΜΕΤ) καθώς τρεις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί για υπηρεσιακούς λόγους στην Τήνο στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ως και 14 αστυνομικοί από τμήματα στην Ομόνοια, στον Αγιο Παντελήμονα, στην Πατησίων, στην περιοχή Βάρης-Βουλιαγμένης, καθώς και από την υποδιεύθυνση Τροχαίας βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τους 50, οι ένστολοι που τέθηκαν σε καραντίνα.

Το τρίτο κατά σειρά κρούσμα είναι στο αστυνομικό τμήμα της Πατησίων. Τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με 15χρονο Πακιστανό που βρέθηκε θετικός, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή φύλαξη πριν οδηγηθεί σε δομή μεταναστών. Αλλοδαπό έδειξε επίσης η ιχνηλάτηση και στην Ομόνοια. Από χθες βρίσκονται σε καραντίνα έξι αστυνομικοί.

Σειρά είχε το τμήμα ασφαλείας Βάρης-Βουλιαγμένης, με κρούσμα από αστυνομικό ο οποίος ήταν στις 15 Αυγούστου σε υπηρεσία στην Τήνο όπου και ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του από τη βορειοανατολική Αττική, που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.

Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας μετά την επιστροφή ένστολου από διακοπές. Σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί.

Στο τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί, επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα ενώ 70 άνδρες είναι σε καραντίνα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024