Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις «θεωρίες συνομωσίας» κατά της χρήσης μάσκας

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις «θεωρίες συνομωσίας» κατά της χρήσης μάσκας

Την ώρα που όλες οι χώρες του κόσμου ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία τους με τους μαθητές να φορούν μάσκες, την ώρα που παγκοσμίως οι ειδικοί λένε ότι η μάσκα είναι ασφαλής και ο μόνος τρόπος προστασίας των παιδιών, κάποιοι άνοιξαν λογαριασμό στο Facebook και καλούσαν τους γονείς να μην βάλουν τη μάσκα στα παιδιά […]

Την ώρα που όλες οι χώρες του κόσμου ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία τους με τους μαθητές να φορούν μάσκες, την ώρα που παγκοσμίως οι ειδικοί λένε ότι η μάσκα είναι ασφαλής και ο μόνος τρόπος προστασίας των παιδιών, κάποιοι άνοιξαν λογαριασμό στο Facebook και καλούσαν τους γονείς να μην βάλουν τη μάσκα στα παιδιά τους. Το απίστευτο είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες 14.000 άνθρωποι μπήκαν στον λογαριασμό.

Επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των μικρών παιδιών στα social media. Οι αρνητές της μάσκας «χτύπησαν» με σελίδες που προτρέπουν γονείς και μαθητές να μην δεχτούν τη χρήση της από τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά.

Στον εισαγγελέα οι διαδικτυακοί αρνητές της μάσκας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ήδη έχουν εντοπιστεί και παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια, προς ποινική αξιολόγηση.

Από αυτές 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μία περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και 10 περιπτώσεις αφορούν σε αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Η δαιμονοποίηση της μάσκας, φαίνεται πως αποκτά πολλούς θιασώτες. Μόνο μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα έχει δημοσιεύσει το σκίτσο ενός μαθητή με μάσκα στην οποία αναγράφεται το σύνθημα «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ», που επικράτησε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική, είχε 14.000 επισκέψεις μέσα σε 48 ώρες. Έτσι διαδόθηκε και εκτός διαδικτύου.

Γονείς που μίλησαν στο Mega περιμένουν με ψυχραιμία τις τελικές αποφάσεις των αρχών και δηλώνουν ότι θα εμπιστευτούν τους ειδικούς και από το σπίτι θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους ώστε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, έχει εντείνει την εκστρατεία του, προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως και να παραπέμπονται στην δικαιοσύνη αντίστοιχες προτροπές αντίστασης στην δημόσια υγεία και την κοινή λογική.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024