Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίνι lockdown σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία – Ανησυχία και για τα κρούσματα σε αστυνομικούς

Μίνι lockdown σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία – Ανησυχία και για τα κρούσματα σε αστυνομικούς

Μετά τις σοβαρές εστίες στα γηροκομεία, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα σε υγειονομικούς, τώρα τις αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα τα δεκάδες κρούσματα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά τις σοβαρές εστίες στα γηροκομεία, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα σε υγειονομικούς, τώρα τις αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα τα δεκάδες κρούσματα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί από τα τμήματα Ομονοίας, Αγίου Παντελεήμονα και Βάρης Βουλιαγμένης έχουν βρεθεί θετικοί, ενώ 70 άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται σε καραντίνα. Νέα μέτρα ελήφθησαν σήμερα και για τις περιοχές της Καρδίτσας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Ακόμα τρεις περιφερειακές ενότητες της χώρας μπαίνουν στο κόκκινο καθώς τα αυξημένα κρούσματα και η μεγάλη διασπορά οδήγησαν την πολιτική προστασία να εφαρμόσει έκτακτα περιοριστικά μέτρα για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού.

Μίνι lockdown σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία βρίσκονται ήδη σε υγειονομικό κλοιό. Από το Σάββατο και ώρα 6 το πρωί επιβάλλονται αυξημένα περιοριστικά μέτρα στις τρεις περιοχές:

•Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

•Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Ολόκληρο αστυνομικό τμήμα σε καραντίνα

Ένας 15χρονος από το Πακιστάν που βρισκόταν σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησιών μέχρι να ανοίξει θέση σε δομή φιλοξενίας, διαγνώστηκε με τον ιό. Μόλις η θέση βρέθηκε, ο νεαρός υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε θετικό, με αποτέλεσμα ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα να μπει σε «καραντίνα» μέχρι να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του για να απομονωθούν και να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί στην αρχή της εβδομάδας, όταν Σομαλός κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, βρέθηκε θετικός στον ιό, αναγκάζοντας 14 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη σύλληψή του, να μπουν σε καραντίνα.

Μόλις χθες, εξάλλου, ακόμα 4 υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας και 2 του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, που είχαν έρθει σε επαφή με Αλβανό κρατούμενο που βρέθηκε θετικός στον ιό, τέθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Λουκέτο σε πυροσβεστικό σταθμό

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στον πυροσβεστικό σταθμό Κορωπίου, καθώς ένας πυροσβέστης που επέστρεψε στην υπηρεσία του μετά από διακοπές στη Μύκονο και είχε βγει αρνητικός στο τεστ, εμφάνισε συμπτώματα και τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Καθώς ο ασθενής μετά το αρχικό τεστ είχε ενταχθεί κανονικά στην μονάδα του εκτελούσε υπηρεσίες σε συνεργασία με διάφορες ομάδες, και 70 υπάλληλοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε γηροκομεία

Άλλοι 4 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους και η ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε προχθές στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πυρετό, αν και το πρώτο τεστ που είχε κάνει ήταν αρνητικό. Πριν από λίγες ημέρες, ακόμα 15 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή αλλά και 7 εργαζόμενοι, είχαν διαγνωστεί θετικοί.

42 ακόμα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, 6 από τα οποία έχουν καταλήξει.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024