«Φως εναντίον σκότους» το προεκλογικό αφήγημα του Τζο Μπάιντεν
Σαν μια μάχη του φωτός με το σκοτάδι παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν την αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο
Σαν μια μάχη του φωτός με το σκοτάδι παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν την αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Δυόμιση μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, βαρύ πλήγμα για τον Τραμπ αποτελεί η σύλληψη του πρώην συμβούλου του, Στιβ Μπάνον για απάτη.
Με πυροτεχνήματα… μάσκες και αποστάσεις… και με τον 77χρονο Τζο Μπάιντεν επίσημα πια προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου, έχοντας στο πλευρό του για την αντιπροεδρία την Κάμαλα Χάρι, το διαδικτυακό συνέδριο των Δημοκρατικών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Αποδεχόμενος το χρίσμα, ο Μπάιντεν στηλίτευσε τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας Τραμπ, ως «εποχή του σκότους».
Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο «χειρότερος εφιάλτης», αντέτεινε ενώπιον υποστηρικτών του ο Ντόναλντ Τραμπ, που έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις. Και μέσα από το υπερσυντηρητικό δίκτυο FOX επανέφερε τα σενάρια νοθείας, μέσω της επιστολικής ψήφου.
Βαρύ πλήγμα για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ αποτελεί η χθεσινή σύλληψη του ακροδεξιού Στιβ Μπάνον, αρχιτέκτονα της εκλογής του το 2016 και πρώην στενού προεδρικού συμβούλου. Κατηγορείται για απάτη, μέσω μη κυβερνητικής οργάνωσης που συγκέντρωνε δωρεές για το αμφιλεγόμενο τείχος του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Ο ίδιος ο Τραμπ έσπευσε να πάρει αποστάσεις.
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442