Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύψας στο MEGA: Μπορούμε εύκολα να γίνουμε Ιταλία, η κατάσταση δεν εξελίσσεται καθόλου καλά

Σύψας στο MEGA: Μπορούμε εύκολα να γίνουμε Ιταλία, η κατάσταση δεν εξελίσσεται καθόλου καλά

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο λοιμωξιολόγος, και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, Νικόλαος Σύψας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας με τα τριψήφια κρούσματα να συνεχίζονται, αγγίζοντας για μία ακόμη ημέρα τα επίπεδα του αρνητικού ρεκόρ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο λοιμωξιολόγος, και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, Νικόλαος Σύψας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας με τα τριψήφια κρούσματα να συνεχίζονται, αγγίζοντας για μία ακόμη ημέρα τα επίπεδα του αρνητικού ρεκόρ.

«Τα νέα μέτρα δεν έχουν κανένα νόημα όταν έχουμε περιστατικά σαν αυτά στη Μύκονο. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει. Αν συνεχιστεί αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά μιας κατηγορίας πολιτών, η διασπορά του ιού θα είναι τεράστια. Οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές στην Ελλάδα και στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές» σημείωσε ο κ. Σύψας.

«Ασφαλώς και πιστεύω ότι μπορούμε εύκολα να γίνουμε Ιταλία. Σήμερα έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους. Αν προστεθούν σε αυτά τα προβλήματα που έχουμε σε κλειστές δομές όπως τα γηροκομεία, τότε η κατάσταση δεν εξελίσσεται καθόλου καλά» πρόσθεσε.

«Η κατάσταση προς το παρόν είναι υπό απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν θα είναι για πολύ αν συνεχιστεί αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά μιας κατηγορίας πολιτών. Αν οι πολίτες εφαρμόσουν τώρα την απόσταση τη χρήση μάσκας, την απολύμανση των χεριών, και αποφύγουν τον συνωστισμό, η επιδημία πολύ σύντομα θα υποχωρήσει, μεσα στις επόμενες δέκα ημέρες» τόνισε ο ίδιος.

Το άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με το αν ενδέχεται να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο κ. Σύψας είπε ότι «αυτή είναι μια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας. Δεν υπάρχει καμία ασφαλής ημερομηνία. Πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν, η παιδεία είναι ένας ζωτικός τομέας του έθνους. Οποιαδήποτε απόφαση για την παιδεία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τα δεδομένα».

«Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των τριών ετών είναι απόλυτα ασφαλής. Από δεδομένα από άλλες χώρες φαίνεται ότι τα παιδιά τη φορούν. Τα παιδιά προσαρμόζονται ταχύτατα. Μια απλή μάσκα από βαμβακερό ύφασμα είναι η καλύτερη λύση» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024