Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφίες και βίντεο της γαλλικής φρεγάτας La Fayette στα ανοιχτά της Κύπρου

Φωτογραφίες και βίντεο της γαλλικής φρεγάτας La Fayette στα ανοιχτά της Κύπρου

Η γαλλική φρεγάτα La Fayette ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Αμυνας να παραμείνει για 24 ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου.

Στα ανατολικά παράλια της Κύπρου θεάθηκε να κινείται η γαλλική φρεγάτα La Fayette. Συγκεκριμένα, το γαλλικό πολεμικό πλοίο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του philenews να πλέει ανοιχτά του Πρωταρά και της παραλίας Κόννος.

Εκπαίδευση καταδύσεων

Η φρεγάτα La Fayette ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Αμυνας να παραμείνει για 24 ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, προκειμένου το πλήρωμά της να προβεί σε εκπαίδευση καταδύσεων.

Μάλιστα, η φρεγάτα ζήτησε όπως παραμείνει ανοικτά του Πρωταρά και της παραλίας του Κόννου, κοντά στην ακτή, ούτως ώστε το πλήρωμά της να κάνει καταδύσεις και στη συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχουν σπηλιές.

Οπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive, η γαλλική φρεγάτα συνοδευόταν από ακταιωρό του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού.

Παρουσία που θεωρείται και ως επίδειξη σημαίας, τουλάχιστον από τη Γαλλία, μετά την επίμονη τακτική της Αγκυρας να ανανεώσει την παράνομη navtex για τη γεώτρηση του Γιαβούζ στο θαλασσοτεμάχιο 6, το οποίο ανήκει στη γαλλικών συμφερόντων ΤΟΤΑΛ.

Η γαλλική φρεγάτα είχε αποπλεύσει από τη Λάρνακα προκειμένου να λάβει μέρος σε κοινές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, σε περιοχή που η Τουρκία έχει δεσμεύσει για τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis.

Διεξάγει περιπολίες

Με το πέρας των κοινών ασκήσεων η φρεγατα La Fayette επέστρεψε στην περιοχή, όπου διεξάγει περιπολίες.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάφη επιφάνειας του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Οι πέντε φρεγάτες, κλάσης La Fayette, που διαθέτει το γαλλικό πολεμικό ναυτικό μπορούν να διεξάγουν με επιτυχία ανθυποβρυχιακό αγώνα αλλά και άμυνα περιοχής, αφού διαθέτουν πολύ ισχυρά και προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα.

Η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού στόλου θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι σήμερα, Τετάρτη.

Επιτήρηση Ανατολικής Μεσογείου

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η φρεγάτα πραγματοποιεί περιπολίες στο πλαίσιο επιτήρησης της Ανατολικής Μεσογείου, και πρόσφατα έλαβε μέρος σε κοινές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι σήμερα Τετάρτη η γαλλική πολεμική φρεγάτα αναμένεται να βγει ξανά σε ανοιχτή θάλασσα προκειμένου να συνεχίσει τις περιπολίες της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024