Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξετρυπώνοντας τουρκικό υποβρύχιο

Ξετρυπώνοντας τουρκικό υποβρύχιο

Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν (το βράδυ της Τετάρτης) ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο)

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει αποδεσμεύσει από το καθεστώς απορρήτου μια ειδική αποστολή ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων (του Πολεμικού Ναυτικού) και ελληνικών υποβρυχίων που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, τότε που η ένταση κτυπούσε «κόκκινο», τότε που σημειώθηκε η «επακούμβηση» ελληνικής φρεγάτας (Λήμνος) με την τουρκική (Kemal Resi).

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ως γνωστόν τα υποβρύχια δεν δίνουν σήμα πού βρίσκονται, όπως λένε στο Ναυτικό «πάνε όπου θέλουν». Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ωστόσο εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν (το βράδυ της Τετάρτης) ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο).

Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν μπορώ για ευνόητους λόγους να σας δώσω, αλλά καταλαβαίνετε τι γίνεται όταν υπάρχει αυτός ο υπερπληθυσμός πολεμικών πλοίων. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιτυχής εντοπισμός του τουρκικού υποβρυχίου έγινε με τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, εν αναμονή (το 2021) των τεσσάρων νέων αμερικανικών υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R (Romeo).

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024