Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση Φάμελου - Ρωμανού για ελληνοτουρκικά και δηλώσεις Κικίλια

Αντιπαράθεση Φάμελου – Ρωμανού για ελληνοτουρκικά και δηλώσεις Κικίλια

Για τις παραφωνίες στην κυβέρνηση για τις έρευνες του Oruc Reis και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλιας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος και ο διευθυντής στο γραφείο Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός

Για τις παραφωνίες στην κυβέρνηση για τις έρευνες του Oruc Reis και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλιας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος και ο διευθυντής στο γραφείο Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή που έχουμε μπροστά μας 3 πολύ σοβαρά ζητήματα, το θέμα της Υγείας, το θέμα της οικονομίας και το εθνικό ζήτημα, αποδεικύνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται τουλάχιστον σε ένα διπλό βραχυκύκλωμα, ίσως και τριπλό βραχυκύκλωμα γιατί και στην οικονομία τα πράγματα χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα και αγωνία για την ύφεση που έρχεται», τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Χαρακτήρισε «μεγάλο φάουλ» τις δηλώσεις του κ. Κικίλια για το εμβόλιο. Ενώ υπογράμμισε και τη σύγχυση που προκάλεσε το «γαϊτανάκι διαψεύσεων» των δηλώσεων των κ. Διακόπουλου και Πέτσα.

Θυμίζουμε ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις ανασκευάζοντας τα όσα είχε πει αρχικά για την πραγματοποίηση ερευνών από το Oruc Reis, στην περιοχή της παράνομης NAVTEX.

Οι αρχικές δηλώσεις είχαν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε από το Μαξίμου ο κ. Διακόπουλος να ανασκευάσει και να ανατρέψει τις αρχικές εντυπώσεις που είχαν δημιουργήσει οι πρωινές του δηλώσεις.

«Εδώ και 9-10 μέρες το Oruc Reis παραβιάζει μια περιοχή που ανήκει την ελληνική υφαλοκρυπίδα, άλλα αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει με κανένα τρόπο να αποτρέψει αυτό το πήγαινε – έλα μιας ομάδας τουρκικών σκαφών. Κι αυτό έρχεται σε συνέχεια μιας αδυναμίας διαμόρφωσης στρατηγικής στα εθνική ζητήματα εδώ και ένα χρόνο», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο στον Ερντογάν σαν Ελλάδα να αναπτύσσει την επιθετικότητα και την προκλητικότητα», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής γραφείο Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις σε όλα τα ζητήματα και ανέφερε ότι είναι όλα πολύ σημαντικά για να μπαίνουν «στην μικροπολιτική σκακιέρα».

«Θα περίμενα να ακούσω από τον κ. Φάμελο μια κουβέντα όταν σε σειρά πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης έδιναν επιχειρήματα για την Τουρκία, αναφέρομαι στην τοποθέτηση Κοτζιά, εν συνεχεία τον κ. Αποστολάκη που επιχειρηματολόγησε υπέρ της απομόνωσης της Ελλάδας και εν συνεχεία το άρθρο του κ. Τσίπρα που έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο.

Εμείς έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χτίζουμε συμμαχίες, έχουμε σύνεση στο Αιγαίο και δείχνουμε μια στάση ετοιμότητας και δεν ζητάμε τη βοήθεια της Παναγίας για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά».

«Η δήλωση του κ. Διακόπουλου ήταν άστοχη και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να την εργαλειοποιήσει». συμπλήρωσε.

Ενώ για την δήλωση του Υπουργού Υγείας, ο κ. Ρωμανός σχολίασε ότι: «Η Ευρωπαία επίτροπος επιβεβαίωσε την ουσία της δήλωσης του κ. Κικίλια».

«Δεν έχουν σχεδιάσει κυρώσεις στην Ευρώπη. Τι συμφωνίες έχει κάνει η ΝΔ με την Γερμανία; Πότε θα γίνει συμβούλιο αρχηγών;», αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελος. «Είστε λιγότεροι από ότι έχει ανάγκη η πατρίδας μας», υπογράμμισε σε έντονο ύφος, άφου έθεσε πολλά ερωτήματα στον κ. Ρωμανό.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο Forum των Δελφών, καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τμηματική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, 3 βδομάδες μετά βγήκε και έκανε κριτική για τη συμφωνία την οποία καλούσε να υπογράψουμε», υπογράμμισε.

«Συγκρίνετε τη δήλωση Πομπέο μετά την συνάντηση με τον κ. Δένδια και τη δήλωση μετά την συνάντηση του Πομπέο με τον Ερντογάν. Θα καταλάβει ποιος βρίσκεται σε απομόνωση», τόνισε ο κ. Ρωμανός καλόντας την αντιπολίτευση να δει τον διεθνή Τύπο και πως χειρίζεται το ελληνοτουρκικό θέμα.

Από πλευράς του ο κ. Φάμελος έκανε λόγο για επικοινωνική διαχείριση ενός εθνικού ζητήματος, με τον κ. Ρωμανό να παραθέτει τις δηλώσεις διεθνών αξιωματούχων προς στήριξη της χώρας.

Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης σύγκλισης του συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα ζήτησε ο κ. Φάμελος.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024