Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για ασυμπτωματικούς, και τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σε μία με δύο ημέρες, με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολύνουν ασθενείς αλλά και συναδέλφους τους με τους οποίους έρχονται σε επαφή

Στην καταγγελία ότι υγειονομικοί υπάλληλοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ για κοροναϊό συνεχίζουν να εργάζονται έως την ώρα έκδοσης των αποτελεσμάτων του τεστ προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για ασυμπτωματικούς, και τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σε μία με δύο ημέρες, με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολύνουν ασθενείς αλλά και συναδέλφους τους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

«Αποτελούν κινητές εστίες διασποράς» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

«Εβδομήντα υγειονομικοί υπάλληλοι νόσησαν εντός του Αυγούστου. Άλλοι τέσσερις υγειονομικοί προστέθηκαν στην απέραντη λίστα υγειονομικών που νοσούν. Δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, ένας βοηθός θαλάμου στη Καλαμάτα, και μια νοσηλεύτρια από το Δρομοκαΐτειο. Επικίνδυνη η απόφαση του υπουργείου Υγείας να εργάζονται έως την ώρα έκδοσης του αποτελέσματος. Προσπαθούν να καλύψουν έτσι τις ελλείψεις προσωπικού και δημιουργούν μεγαλύτερο ζήτημα»

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός καταγγέλλει ότι ζητήθηκε από υγειονομικό υπάλληλο στους Παξούς να πληρώσει τα έξοδα μετάβασης στη Κέρκυρα προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ κοροναϊού. Παρακάτω το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Γιαννακός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr