Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα…

Γιατί ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα…

Η ομάδα πέρασε από ένα επώδυνο στάδιο για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Δεν έκανε άλματα, περπάτησε την διαδρομή. Είναι προφανές πως έτσι πρόκειται να συνεχίσει και φέτος.

Ο Ολυμπιακός που πήρε φέτος το πρωτάθλημα και έκανε εντυπωσιακά πράγματα στην Ευρώπη δεν είναι δημιούργημα μιας χρονιάς. Δεν είναι καν ένα άθροισμα από λαμπερές μεταγραφές που μαζεύτηκαν ένα καλοκαίρι, έσμιξαν τις μεγάλες αξίες τους και πήραν ένα πρωτάθλημα.

Το έχουμε δει να γίνεται παλιότερα στους ερυθρόλευκους. Τώρα, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι διαφορετικά από τότε που επιλέχτηκε και ήρθε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο συγκεκριμένος Πορτογάλος προπονητής. Αυτοί που εισηγήθηκαν την πρόσληψή του εξακολουθούν να είναι μαζί του, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν.

Η καλή ομάδα -κι όλοι λένε ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες του Ολυμπιακού στη σύγχρονη ιστορία του- έγινε βήμα το βήμα παίκτη τον παίκτη. Πολύ περισσότερο έγινε με την βελτίωση του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Με την εξέλιξη και την πρόοδό του. Εξελίσσονταν οι παίκτης εξελισσόταν και η ομάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στον Ολυμπιακό που ξεχώρισε και επανήλθε στην κορυφή.

Ηταν με άλλα λόγια η εποχή που οι οπαδοί αντί να τρέχουν στα αεροδρόμια έτρεχαν στο γήπεδο για να δουν και να χειροκροτήσουν την ομάδα τους. Η διαδικασία αυτή δεν ήταν η πιο συνηθισμένη στον Ολυμπιακό. Η ομάδα πέρασε από ένα επώδυνο στάδιο για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Δεν έκανε άλματα, περπάτησε την διαδρομή. Είναι προφανές πως έτσι πρόκειται να συνεχίσει και φέτος.

Με σκληρή και συστηματική δουλειά με το ίδιο σκεπτικό και σε ότι αφορά την προσέγγιση των μεταγραφικών υποθέσεων. Με τον προπονητή να έχει τον πρώτο λόγο και να υποδεικνύει θέσεις και αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Να προτείνει και συγκεκριμένους παίκτες όπως έγινε στην περίπτωση του Ραφίνια. Είναι προφανώς ότι Μοντέστο και Καρεμπέ δεν πάνε όπου τους πάει το μεταγραφικό κύμα. Όλα ψάχνονται μελετώνται και κοσκινίζονται. Τίποτα δεν λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης.

Μπροστά σε λιγότερο από δυο βδομάδες είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Στον Ολυμπιακό δεν σκέφτηκαν ότι θα πρέπει να κρατήσουν τον Γκασπάρ αφού δεν θα έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές μέχρι τότε διαθέσιμες. Εληξαν τον δανεισμό διότι θεώρησαν ότι ο παίκτης δεν κάνει. Με ανάλογο σκεπτικό προχωρούν και για την εξεύρεση αριστερού μπακ. Το να αδημονεί ο οπαδός είναι λογικό. Ετσι συνέβαινε κι έτσι θα συμβαίνει πάντα ειδικά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που ξέρουν ότι η ομάδα τους πρωταγωνιστεί και τα καλοκαίρια. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, κάτι έχει αλλάξει. Κι είμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο της αλλαγής…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024