Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία : Αυξάνεται η πίεση στο Λουκασένκο - Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί επικοινωνίας του με Μέρκελ

Λευκορωσία : Αυξάνεται η πίεση στο Λουκασένκο – Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί επικοινωνίας του με Μέρκελ

Ο Λουκασένκο, αποκάλυψε απόψε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την Κυριακή, εν μέσω των διαδηλώσεων που συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του. Κάτι που ωστόσο διέψευσε το Βερολίνο

Συνεχίζονται οι μαζικές διαμαρτυρίες και οι απεργίες στη Λευκορωσία με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο να  υπόσχεται τώρα δημοψήφισμα για συνταγματικές αλλαγές που θα μπορούσαν να μειώσουν τις εξουσίες του, και στη συνέχεια νέες προεδρικές εκλογές.

Ο Λουκασένκο -σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, αποκάλυψε απόψε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την Κυριακή, εν μέσω των διαδηλώσεων που συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του. Κάτι που ωστόσο διέψευσε το Βερολίνο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στο Μινσκ για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο Λουκασένκο επιμένει ότι δεν ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, επικαλούμενος τα επίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία έλαβε πάνω από το 80% των ψήφων.

Στο μεταξύ, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαδηλώσουν. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι φώναζαν ρυθμικά «Φύγε», απευθυνόμενοι στον πρόεδρο. Έξω από ένα κέντρο κράτησης της πόλης φώναξαν το σύνθημα «πολιτικοί κρατούμενοι» απαιτώντας την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Πάβελ Λατούσκο, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και διευθυντή της κρατικής θεατρικής ακαδημίας, ο οποίος απολύθηκε σήμερα επειδή ζήτησε να γίνουν νέες εκλογές και να αποχωρήσει ο Λουκασένκο από την εξουσία. Σύμφωνα με πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετά μέλη της θεατρικής ακαδημίας παραιτήθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος δυσκολεύεται πλέον να κρατήσει την ψυχραιμία του, ενώ η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, δήλωσε έτοιμη να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Ο Λουκασένκο κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι απεργάζεται την πτώση του, κάτι που διαψεύδει η συμμαχία. Το Κρεμλίνο έχει υποσχεθεί στρατιωτική συνδρομή αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένο να παρέμβει στρατιωτικά στη Λευκορωσία και προειδοποιεί το ΝΑΤΟ να κρατηθεί μακριά.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024