Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολτς : Προειδοποίησε τη Ρωσία εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης για τον «δικτάτορα» Λουκασένκο

Σολτς : Προειδοποίησε τη Ρωσία εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης για τον «δικτάτορα» Λουκασένκο

Ο Ολαφ Σολτς χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Λευκορωσίας «δικτάτορα» και προειδοποίησε τη Μόσχα εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης για να τον κρατήσει στην εξουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς χαρακτήρισε χθες Κυριακή τον πρόεδρο της Λευκορωσίας «δικτάτορα» ο οποίος έχει απωλέσει τη στήριξη του λαού της χώρας και προειδοποίησε τη Μόσχα εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης για να τον κρατήσει στην εξουσία.

«Παραιτήσου»

Χιλιάδες Λευκορώσοι, φωνάζοντας το σύνθημα «παραιτήσου!», γέμισαν το κέντρο του Μινσκ χθες Κυριακή, στη μεγαλύτερη διαδήλωση ως αυτό το στάδιο εναντίον της εκτεταμένης νοθείας, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, στις προεδρικές εκλογές την περασμένη Κυριακή (9η Αυγούστου) στις οποίες επανεξελέγη ο Λουκασένκο, πρόεδρος της χώρας για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα.

«Πρόκειται για δικτάτορα, κατά συνέπεια χρειάζονται σαφείς δηλώσεις και σαφής γλώσσα», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιστότοπο της ταμπλόιντ εφημερίδας Bild και αναμεταδόθηκε απευθείας ψηφιακά.
Οι αντίπαλοι του Λουκασένκο, που βρίσκεται στην προεδρία τα τελευταία 26 χρόνια, μιλούν περί μαζικής νοθείας.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί στο κύμα καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων μετά τις εκλογές.

«Δεν διαθέτει νομιμοποίηση»

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός ο πρόεδρος δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κυβερνούσε με τόσο απίστευτη και βάρβαρη βία», είπε ο Σολτς, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που θα διεκδικήσει τον θώκο της Ανγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να γίνει για την πρόληψη του ενδεχομένου να επέμβει η Ρωσία, ο Σολτς απάντησε ότι «οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλα κράτη δεν είναι αποδεκτές και παραβιάζουν όλους τους κανόνες που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας βάσει του διεθνούς δικαίου».

Η Μόσχα έκανε σαφές ότι εννοεί να διαθέσει στον Λουκασένκο στρατιωτική βοήθεια, εάν κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024