Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Κούσνερ : «Ισχυρές πιθανότητες» συμφωνίας και άλλων αραβικών χωρών με το Ισραήλ

Αποκάλυψη Κούσνερ : «Ισχυρές πιθανότητες» συμφωνίας και άλλων αραβικών χωρών με το Ισραήλ

Ενάμιση χρόνο κράτησαν οι συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ, έκανε γνωστό απόψε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ.

Ενάμιση χρόνο κράτησαν οι συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί, την περασμένη εβδομάδα, μια κατ’ αρχήν συμφωνία για την κανονικοποίηση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, αποκάλυψε απόψε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ (κεντρική φωτογραφία Reuters). Οι τελικές λεπτομέρειες επιλύθηκαν την Τετάρτη.

Θα χρειαστεί χρόνος

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών εντάθηκαν πριν περίπου έξι εβδομάδες, καθώς τα ΗΑΕ είδαν μια ευκαιρία να εμποδίσουν το Ισραήλ να προσαρτήσει τμήματα της Δυτικής Oχθης, προσφέροντας στη χώρα μια πιο σημαντική νίκη, πρόσθεσε ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου.

Οταν ρωτήθηκε για πόσο διάστημα συμφώνησε το Ισραήλ να αναστείλει την προσάρτηση, ο Κούσνερ απάντησε μόνο ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Ισχυρές πιθανότητες»

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Κούσνερ εκτίμησε ότι υπάρχουν «ισχυρές πιθανότητες» να προχωρήσουν και άλλες αραβικές χώρες σε συμφωνία με το Ισραήλ εντός των επόμενων μηνών.

Εδωσε την απάντηση αυτή όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν υπάρχει πιθανότητα να οριστικοποιηθεί κάποια άλλη, παρόμοια συμφωνία, πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Παλαιστινιακής Αρχής, που χαρακτήρισε «προδοσία» τη συμφωνία, είπε ότι ήταν «σχετικά αναμενόμενες».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024