Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Φίλης στο MEGA: Μεγάλη και παρατεταμένη η ένταση με την Τουρκία

Γ. Φίλης στο MEGA: Μεγάλη και παρατεταμένη η ένταση με την Τουρκία

Το περιστατικό της επακούμβησης που φαίνεται ότι είχαμε μεταξύ του Kemal Reis και της φρεγάτας «Λήμνος» το πρωί της Τετάρτης δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα στην περιοχή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, ανέφερε ότι οι δύο χώρες έφτασαν πολύ κοντά στο θερμό επεισόδιο

Το περιστατικό της επακούμβησης που φαίνεται ότι είχαμε μεταξύ του Kemal Reis και της φρεγάτας «Λήμνος» το πρωί της Τετάρτης δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα στην περιοχή, όπου συγκεντρώνεται πλήθος στρατιωτικών δυνάμεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, ανέφερε ότι οι δύο χώρες έφτασαν πολύ κοντά στο θερμό επεισόδιο.

«Όταν μαζεύονται πολλές δυνάμεις σε έναν μικρό χώρο, υπάρχει πάντα αυτό το  ζήτημα».

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι η ψύχραιμη αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων «πόνεσε» την Τουρκία, που έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ fake news και προπαγάνδας.

Μεγάλη και παρατεταμένη ένταση

Μετά το πέρας της παράνομης NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προχωρήσει και σε άλλες αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους.

«Αν δεχτούμε ότι η Τουρκία ό,τι λέει το κάνει, θα πρέπει να αναμένουμε μια μεγάλη και παρατεταμένη περίοδο κρίσης, όπου θα προσπαθήσει να εμπεδώσει του τουρκολιβυκό μνημόνιο και αναιρέσει τη συμφωνία Καΐρου – Αθήνας».

Αναίρεση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας θέλει ο Ερντογάν

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ζήτησε την αναίρεση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας και σύγκληση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με σκοπό την επίλυση των θεμάτων.

«Το ‘kazan – kazan’ που λέει ο Ερντογάν επί της ουσίας θέλει να πάρει από τη δική μας περιουσία και να τη μοιράσει στη μέση».

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024