Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Με αποστάσεις και μάσκες θα γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο φέτος οι πιστοί

Κοροναϊός: Με αποστάσεις και μάσκες θα γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο φέτος οι πιστοί

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεων της Θεοτόκου θα γίνει με μάσκες, τήρηση αποστάσεων και ανώτατο όριο πιστών.

Έκκληση και στους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεων της Θεοτόκου θα γίνει με μάσκες, τήρηση αποστάσεων και ανώτατο όριο πιστών.

Ο Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται.

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν:

  • Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.
  • Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη ότι θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ έκανε έκκληση στους νέους για τήρηση των μέτρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι άτρωτοι».

Η χρήση μάσκας

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
  • Σύσταση για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.
  • Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024