Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα - «Η ΕΕ θα ενημερωθεί για τα πραγματικά γεγονότα»

Η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα – «Η ΕΕ θα ενημερωθεί για τα πραγματικά γεγονότα»

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση «σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς» εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σε αυτή αναφέρεται πως «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή»

Η τουρκική προπαγάνδα

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια από πλευράς της Τουρκίας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Έμμεση αναφορά σε υποτιθέμενο περιστατικό, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει κλίμα, έκανε και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είπαμε ‘αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα’ και σήμερα λάβατε την πρώτη απάντηση» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μάλιστα, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέρασε και στα φιλοκυβερνητικά Μέσα, τα οποία, παίρνοντας σαφώς «γραμμή» από την τουρκική προεδρία, κάνουν λόγο για σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», η οποία είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Μάλιστα, η μονταζιέρα της Άγκυρας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, με την εφημερίδα YeniSafak να υποστηρίζει πως η ελληνική φρεγάτα, η οποία επιχείρησε να παρενοχλήσει το Oruc Reis, υπέστη ζημιές και αποσύρθηκε στο κοντινότερο λιμάνι.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024