Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το διάγγελμα Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

Το διάγγελμα Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

Οι Τρύφωνας Αλεξιάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Γκίκας βουηλετής ΝΔ, αντιπαρατέθηκαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με άξονα το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Οι Τρύφωνας Αλεξιάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Γκίκας βουηλετής ΝΔ, αντιπαρατέθηκαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με άξονα το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Λιγότερη επικοινωνία και περισσότερες πράξεις», ζητά από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη.

«Χορτάσαμε από επικοινωνία σε αυτά τα ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, ειδικά το πολεμικό ναυτικό, που το 2008 απέδειξε τις ικανότητές του.

«Δεν λύνονται με λογική έντασης αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διάθεση αντιπολίτευσης πάνω στα εθνικά θέματα, όπως και πάνω στα θύματα φυσικών καταστροφών.

«Τεσσαράμιση χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν πήραν ούτε όπλο. Τα εξοπλοστικά πρόγραμματα δεν προχώρησαν. Δεν μπορείς να επικαλήσε την αποτρεπτική ισχύη όταν επί 4,5 χρόνια δεν έχεις συνεσφέρει στην ενδυνάμωσή της», σημείωσε ο κ. Γκίκας.

Ωστόσο, άφησε παρά πλεύρως την πολιτική αντιπαράθεση, για να συμφωνήσει με τον κ. Αλεξιάδη, ότι πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο.

Τόνισε μάλιστα ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένας υπερμαραθώνιος κινήσεων, συναντήσεων, στοχευμένων επισκέψεων. «Υπάρχει ένα σχέδιο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει στην παρούσα φάση, κάνουμε ότι χρειάζεται για μην απεμποληθεί το παραμικρό κυριαρχικό μας δικαίωμα».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας, ο κ. Γκίκας έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σόου». «Αν παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή αν στήσει γεωτρύπανο νότια της Καρπάθου, τότε η απάντηση θα είναι δυναμική».

«Ένα πλοίο συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, έχει αμολήσει κάποια καλώδια, δεν κάνει έρευνα είναι τεκμηριωμένο, δεν έχει πειράξει το υπέδαφος, την ελληνική υφαλοκρυπίδα. Δεν κάνεις πόλεμο», υπογράμμισε.

«Όταν ένας βουλευτής της κυβέρνησης ισχυρίζεται για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ότι δεν έγινε και τίποτα, τότε υπάρχει θέμα», σχολίασε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση κάνει μυστικούς διαλόγους (συναντήσεις) οι οποίοι θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Με τον κ. Γκίκα να απαντά πως «η χώρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγο υπό τη βάση του διεθνούς δικαίου και όχι υπό το καθεστώς απειλων».

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να αλλάξει τακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στην υπόθεση αποβλήτων της Oil One»

«Δεν είναι δυνατόν να κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωρικάκος πίσω από αρμοδιότητες υπουργών και νομικά τεχνάσματα.

Να δώσουν άμεσα λύση, δεν μπορεί το 2020 να συζητάμε ότι η κυβέρνηση επιτρέπει σε εταιρεία να ρίχνει απόβλητα πετρελαιοειδών στη θάλασσα, να σταματήσει η επικοινωνία και να δώσει λύση.

Βλέπουμε κάποιους να κάνουν στην Δραπετσώνα περίεργες κινήσεις» σημείωσε κλείνοντας, αναφερόμενος στην υπόθεση των αποβλήτων της Oil One στην Δραπετσώνα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024