Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την Παρασκευή - Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την Παρασκευή – Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Το αίτημα της Αθήνας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ικανοποίησαν οι Βρυξέλλες.

Το αίτημα της Αθήνας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ικανοποίησαν οι Βρυξέλλες. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter: «Θα συγκαλέσω Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία καθώς και τις εξελίξεις στο Λίβανο».

Σύμφωνα με δηλώσεις του κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη, στην ΕΡΤ, η συνεδρίαση θα γίνει, την Παρασκευή στις 15:00 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η αξίωση Αθηνών και Λευκωσίας για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία.

Διπλωματική αντεπίθεση

Υπενθυμίζεται πως τη σύγκληση του Συμβουλίου ζήτησε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας το αίτημα  για σύγκληση του ΣΕΥ της ΕΕ «διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρά την προσήλωση της Αθήνας στον διάλογο η Τουρκία απέδειξε και πάλι ότι οι δηλώσεις της περί ετοιμότητας για συνομιλίες «ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές».

Η Αθήνα, απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας το διπλωματικό μαραθώνιο κατά τον οποίο προβάλλει την ανάγκη να δοθεί αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ώστε να σταματήσει τις προκλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Παρασκευή, στη Βιέννη, με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Michael R. Pompeo.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024