Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» για το ρωσικό εμβόλιο του κοροναϊού

«Πόλεμος» για το ρωσικό εμβόλιο του κοροναϊού

Με επιφυλάξεις δέχθηκε η διεθνής κοινότητα την ανακοίνωση της Μόσχας ότι κατοχύρωσε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Με επιφυλάξεις δέχθηκε η διεθνής κοινότητα την ανακοίνωση της Μόσχας ότι κατοχύρωσε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλοί ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Ρωσία.

Τις σοβαρές αμφιβολίες του ότι η Ρωσία έχει αποδείξεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξέφρασε ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Σε νέα φάση μπαίνει ο πόλεμος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι κατοχύρωσε το πρώτο στον κόσμο όπλο κατά της πανδημίας.

Το εμβόλιο, που ανέπτυξαν οι επιστήμονες του κρατικού ινστιτούτου Γκαμαλέγια είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, είπε χθες Τρίτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η βιασύνη της Μόσχας να κατοχυρώσει το εμβόλιο μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από την έναρξη των δοκιμών προβληματίζει τους επιστήμονες. Οι ρωσικές αρχές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την τρίτη φάση των δοκιμών με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών από αύριο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ολοκλήρωση της φάσης αυτής πρέπει να προηγηθεί της κατοχύρωσης οποιουδήποτε εμβολίου.

Το εμβόλιο, δέχεται σοβαρές αμφισβητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες για ένα δισεκατομμύριο δόσεις από περισσότερες από 20 χώρες. Έτοιμος να δοκιμάσει προσωπικά το εμβόλιο δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενώ η κυβέρνηση Μπολσονάρου στη Βραζιλία δήλωσε έτοιμη να αρχίσει την παραγωγή του.

Και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε πρόθυμος να δεχθεί το εμβόλιο εφόσον λάβει την έγκριση των επιστημόνων της χώρας του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024