Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Αφροαμερικανίδα Καμάλα Χάρις υποψήφια για την αντιπροεδρία

ΗΠΑ: Η Αφροαμερικανίδα Καμάλα Χάρις υποψήφια για την αντιπροεδρία

Iστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του προεδρικού υποψήφιου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, να επιλέξει την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου

Iστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του προεδρικού υποψήφιου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, να επιλέξει την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που διεκδικεί την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από πρώην αντίπαλοι στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών –κατά την οποία είχαν έρθει συχνά σε κόντρα- ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ιστορική, η επιλογή της πρώτης Αφροαμερικανής ως υποψήφιας αντιπροέδρου ανακοινώθηκε από τον Μπάιντεν μέσω twitter, που πλημμύρισε με αναρτήσεις στήριξης της Καμάλα Χάρις: από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την πρώτη γυναίκα προεδρική υποψήφιο, Χίλαρι Κλίντον και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του Μπέρνι Σάντερς.

Kόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια γεννήθηκε στο Οκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Η επιλογή της εκτιμάται ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες των Δημοκρατικών για νίκη. Όχι τυχαία, το προεκλογικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου είχε ήδη έτοιμο δυσφημιστικό σποτ για το πολιτικό δίδυμου του 77χρονου Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις.

Ο Μπάιντεν αποκαλεί τον εαυτό του ο «μεταβατικός» υποψήφιος. Παραδίδει τα ηνία στην Καμάλα, ενώ και οι δύο ασπάζονται την ριζοσπαστική αριστερά. Ο αργόστροφος Τζο και η υποκρίτρια Καμάλα. Τέλειος συνδυασμός. Λάθος για την Αμερική. Δηλώνοντας έκπληπτος από την επιλογή, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να μειώσει τη Χάρις.

Σε εθνικό πάντως επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, έως και δέκα μονάδες

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024