Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – Πιέσεις για αποκλιμάκωση από τη Βρετανία
Σε διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργεί εξαιτίας των προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας, καλεί Ελλάδα και Τουρκία η βρετανική κυβέρνηση
Σε διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργεί εξαιτίας των προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας, καλεί Ελλάδα και Τουρκία η βρετανική κυβέρνηση.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε ότι «προτρέπουμε όλους τους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο να καταστήσουν προτεραιότητα ευκαιρίες για διάλογο και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση».
Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «πρόσφατα» μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «και θα συνεχίσει να το κάνει».
«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο στη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα και ευημερία», κατέληξε ο εκπρόσωπος.
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από το Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442