Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Αιγαίο - Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Αιγαίο – Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία. Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο, στο Μαξίμου ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά, αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, η εν λόγω αλλαγή πορείας φαίνεται και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Στο Μαξίμου ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις των Τούρκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Αθήνα παραμένει σε πλήρη διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με αξιωματούχους από την ΕΕ, αλλά και τη διεθνή κοινότητα και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και αποτρεπτική ετοιμότητα.

Μάλιστα, η Αθήνα εκπέμπει το μήνυμα πως «επιλέγουμε τη διπλωματία, δεν θα δείξουμε όμως ανοχή».

Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιείται έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο, στο οποίο δίνουν το «παρών» όλοι οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, παρουσία του υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στο έκτακτο Συμβούλιο οι ανώτατες στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Οι Βρυξέλλες κρατούν «ζεστό» το θέμα των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει μόνο ένα εργαλείο για να ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα και αυτές είναι οι κυρώσεις.

Τον περασμένο Ιούλιο η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών ζήτησαν από την κομισιόν να καταθέσει προτάσεις κυρώσεων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Στάνο, ετοιμάζεται μια λίστα επιλογών και περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αθήνα έχει ζητήσει συγκεκριμένα κυρώσεις που θα παραλύσουν την τουρκική οικονομία πλήττοντας κυρίως την τουρκικές τράπεζες.

Στις Βρυξέλλες δεν αποκλείει νέα παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ για να αποκλιμακωθεί η ένταση, ωστόσο είναι σαφές ότι το Βερολίνο δε θέλει να «σκάσει» στα χέρια του η βόμβα των ελληνοτουρκικών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024