Κοροναϊός: Νέες δοκιμές εμβολίου σε εκατοντάδες εθελοντές
Το εμβόλιο αυτό δοκιμάζεται ήδη αυτή τη στιγμή σε 9.000 εθελοντές στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις ΗΠΑ
Η Ινδονησία άρχισε σήμερα τη δοκιμή σε 1.600 εθελοντές του κινεζικού υποψήφιου εμβολίου κατά του κοροναϊού που παρασκευάσθηκε από το εργαστήριο Sinovac Biotech.
Με την ονομασία Coronavac, είναι ένα από τα πολύ λίγα εμβόλια που βρίσκονται στη φάση 3, το τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών πριν από την ομολογοποίηση.
Το εμβόλιο αυτό δοκιμάζεται ήδη αυτή τη στιγμή σε 9.000 εθελοντές στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις ΗΠΑ.
Η Ινδονησία, η οποία είναι η τέταρτη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, η οποία έχει ήδη μολύνει εκεί 127.000 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.700.
Η έκταση της επιδημίας μπορεί ωστόσο να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ είναι χαμηλό σ’ αυτή τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Δυτικής Ιάβας, της πιο πολυάνθρωπης της Ινδονησίας, είναι μεταξύ των περίπου 1.620 ανθρώπων που πρόκειται να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις κλινικές δοκιμές που προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο.
Αν, μετά τα τεστ αυτά, το εμβόλιο αποδειχθεί χωρίς κινδύνους και αποτελεσματικό, οι ινδονησιακές αρχές έχουν προβλέψει να παραγάγουν έως 250 δισεκατομμύρια δόσεις γι’ αυτό το μεγάλο αρχιπέλαγος που αριθμεί σχεδόν 270 εκατομμύρια κατοίκους.
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
- Καιρός: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ» – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Ο Pac-Man έγινε 46 ετών – Η ιστορία του δημοφιλούς videogame
- Ψύλλιο: Τα οφέλη που έχει για την υγεία του σκύλου
- Η «βοήθεια» του Τζόλη στον Ολυμπιακό με φόντο τα προκριματικά του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442