Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέκκας στο MEGA : Για τη φονική πλημμύρα ευθύνονται και η Πολιτεία και οι κάτοικοι

Λέκκας στο MEGA : Για τη φονική πλημμύρα ευθύνονται και η Πολιτεία και οι κάτοικοι

Ο καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Ράνια Τζίμα, για τις φονικές πλημμύρες και τις αιτίες που την προκάλεσαν

Ο καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Ράνια Τζίμα, για τις φονικές πλημμύρες και τις αιτίες που την προκάλεσαν, αλλά και για τον αριθμό 112 και τις δηλώσεις Χαρδαλιά περί μη ενεργοποίησής του.

Για το 112 υποστήριξε πως αποτελεί ένα τεράστιο θέμα, καθώς πολλοί θεωρήσαν ότι αυτό είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο. Διευκρίνισε ότι αποτελεί εργαλείου αυτού και όχι το σχέδιο αυτό καθαυτό. «Άλλες φορές έχει θετικά αποτελέσματα, άλλες αρνητικά», είπε σχετικά.

Για τις δηλώσεις Χαρδαλιά περί «εκατόμβης» νεκρών, ο κ Λέκκας δεν πήρε θέση, καθώς η εκτίμηση του κινδύνου είναι διαφορετική για κάθε περιοχή και περίπτωση.

Μίλησε για φυσικές καταστροφές σε άλλες χώρες υποστηρίζοντας πως «ο τελικός αποδέκτης, ο πολίτης του 112, τυχηματικά θα βρεθεί στη δύσκολη στιγμή ή όχι».

Αναφέρθηκε σε έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, λέγοντας πως μελετάται ένα σύστημα το οποίο, αφού έχει γίνει ανάλυση και εκτίμηση κινδύνου σε κάθε περιοχή της Ελλάδας χωριστά, όταν προκύψουν τα φαινόμενα τότε ειδικές πληροφορίες στέλνει σε κάθε πολίτη, οδηγίες που χρειάζεται και σε σχέση με την περιοχή που ζει.

«Είναι ένα πολυπαραμετρικο σύστημα ώστε να διαγιγνώσκονται οι κίνδυνοι σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ευθύνες της φονικής πλημμύρας, υποστήριξε πως κοινός παρονομαστής όλων των ζημιών είναι το ύψος βροχής. Όμως καταλόγισε ευθύνες τόσο στην πολιτεία όσο και στους κατοίκους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024