Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζερεφός : Στο νερό δεν γίνεται ποτέ εκκένωση - Είχε δίκιο ο Χαρδαλιάς

Ζερεφός : Στο νερό δεν γίνεται ποτέ εκκένωση – Είχε δίκιο ο Χαρδαλιάς

Ο Χρήστος Ζερεφός τόνισε ότι «το μόνο που θα μπορούσε, ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι»

«Στο νερό δεν γίνεται ποτέ εκκένωση» δήλωσε ο ακαδημαϊκός-καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή Χρήστος Ζερεφός (κεντρική φωτογραφία), μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή GPS, για τις φονικές πλημμύρες και όσα θα μπορούσαν να γίνουν στην Εύβοια.

«Αν βγάλεις τον κόσμο έξω θα πνιγεί»

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θάνου Σιαφάκα, ο κ. Ζερεφός είπε: «Εχει δίκιο ο κ. Χαρδαλιάς. Στο νερό ποτέ εκκένωση, γιατί αν βγάλεις τον κόσμο έξω θα πνιγεί».

Ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που θα μπορούσε, ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι».

Και συμπλήρωσε ότι στις πολύ μεγάλες καταστροφές πολύ λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και η Πολιτεία.

«Στο νερό ισχύει η διάσωση από αέρος, εάν είναι δυνατόν – που συνήθως δεν είναι. Αλλιώς να ανέβουν σε ταράτσες ή ψηλούς ορόφους…

Θα έχουμε και άλλες «Εύβοιες»

»Πρέπει να υπάρξει ένας πολεοδομικός κανονισμός, που τουλάχιστον στις περιοχές που δέχονται συνήθως μεγάλους όγκους νερού, να έχουν όλα τα διαμερίσματα πρόσβαση στις ταράτσες».

Ο κ. Ζερεφός επανέλαβε και αυτός ότι το φαινόμενο στην Εύβοια ήταν πολύ ακραίο, αφού έπεσε σε 4-5 ώρες όσο νερό πέφτει σε 7-8 μήνες στην Αθήνα, τόνισε όμως ότι τα ακραία φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον και θα έχουμε και άλλες «Εύβοιες», αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024