Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές αντιδράσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της λειτουργίας του «112»

Σφοδρές αντιδράσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της λειτουργίας του «112»

Οι δηλώσεις του υφυπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για την επιλογή της μη χρησιμοποίησης του αριθμού 112 για την προειδοποίηση των πολιτών προκάλεσε συζητήσεις και πολιτικές αντιδράσεις

Οι δηλώσεις του υφυπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για την επιλογή της μη χρησιμοποίησης του αριθμού 112 για την προειδοποίηση των πολιτών προκάλεσε συζητήσεις και πολιτικές αντιδράσεις.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από την Εύβοια να στήριξε τον υφυπουργό του, ωστόσο χαρακτήρισε την εξήγησή του για τη μη ενεργοποίηση του 112, άστοχη.

Πότε όμως σώζει ζωές το 112; Και πότε είναι επικίνδυνο για τους πολίτες;

  • 15 Νοέμβριος 2017 Μάνδρα, 24 θύματα
  • 23 Ιουλίου 2018 Μάτι Αττικής- 102 νεκροί
  • 10 Ιουλίου 2019 Χαλκιδική- 7 Νεκροί
  • 7 Αυγούστου 2020 Εύβοια- 8 Νεκροί

Κοινός παρονομαστής και στις τέσσερις αυτές τραγωδίες είναι η παντελής αδυναμία της πολιτείας να παρέμβει προκειμένου να αποσοβήσει την καταστροφή, όπως και η μη χρήση του τριψήφιου αριθμού 112. Η διάθεση για σκληρή αντιπολίτευση περίσσευε σε όλες τις φυσικές καταστροφές μέχρι σήμερα – οπότε και ο κ. Χαρδαλιάς άλλαξε το αφήγημα για τη λειτουργία του τριψήφιου αριθμού.

Και αυτό παρότι, μόλις την περασμένη βδομάδα η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προχώρησε στην υλοποίηση εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της θέσης εκείνου που καλεί σε βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου android.

«Πριν λίγους μήνες για όλα έφταιγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ανακάλυψαν την κλιματική κρίση και τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηματικά προκαλούν πάντως οι κινήσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, που αρχικά δήλωσε για την τραγωδία στην Εύβοια πως αν είχε ενεργοποιήσει το 112 θα είχαμε «εκατόμβες νεκρών», αλλά κάλεσε σε δεύτερο χρόνο τις κάμερες προκειμένου να απολογηθεί.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024