Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουφόν : Το απωθημένο που έμεινε… απωθημένο

Μπουφόν : Το απωθημένο που έμεινε… απωθημένο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει την πρόκριση στη Γιουβέντους. Γεγονός που σημαίνει αυτόματα ότι για μία ακόμη χρονιά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν θα κατακτήσει το Champions League.

Η Γιουβέντους επικράτησε χθες (7/8, 2-1) της Λιόν στο Τορίνο, αλλά εξαιτίας του 1-0 της Γαλλίας δεν πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό συνεπάγεται με το ότι ο 42χρονος πλέον τερματοφύλακας της «Μεγάλης Κυρίας», Τζιανλουίτζι Μπουφόν βλέπει ένα από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Γιουβέντους έχει ζήσει και κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, είτε με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας είτε με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, ωστόσο ο τίτλος του Champions League θα τον… καίει για πάντα.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, δεν έχει σηκώσει ποτέ το Ευρωπαϊκό «Άγιο Δισκοπότηρο» των συλλόγων, ακόμα και αν αγωνίστηκε τρεις φορές σε τελικό της διοργάνωσης(όλες με τη φανέλα της Γιουβέντους). Η πρώτη φορά που έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του σχετικού τίτλου, ήταν το μακρινό 2003, όταν η ομάδα του έχασε από τη Μίλαν στη διαδικασία των πέναλτι. Τις υπόλοιπες δύο φορές ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια από τις Μπαρτσελόνα (2015) και Ρεάλ Μαδρίτης (2017) αντίστοιχα.

Η επόμενη σεζόν για τον Ιταλό αποτελεί την ύστατη ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής του πολυπόθητου τροπαίου, αφού προ ολίγων εβδομάδων ανανέωσε το συμβόλαιό του και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Βέβαια, όπως είναι απόλυτα λογικό, αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενική εικόνα που θα βγάλει η Γιουβέντους την επόμενη χρονιά και όχι τόσο από τον ίδιο τον Μπουφόν. Όπως και να έχει πάντως, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί ούτε το 2021, τότε σίγουρα θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024