Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να τελειώνουμε τώρα με τους πανηλίθιους του κοροναϊού, προτού να είναι αργά

Να τελειώνουμε τώρα με τους πανηλίθιους του κοροναϊού, προτού να είναι αργά

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Όλοι οι καθηγητές, όλοι οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό. Αν δεν είμαστε μέσα στο κακό σενάριο είμαστε σίγουρο στο όριο

Και ξαφνικά, από την ημέρα που παρενέβη ο εισαγγελέας για να μαζέψει τους… ψεκασμένους του κοροναϊού, σα να λιγόστεψαν οι αναρτήσεις που καλούσαν τον κόσμο να μην τηρούν τα μέτρα.
Να πήραν τις μασκούλες τους και τις βαλίτσες τους και να πήγαν διακοπές; Όπως κάνουν κάθε καλοκαίρι οι μπαχαλάκηδες και ηρεμεί το κέντρο της Αθήνας;

Ή να φοβήθηκαν ότι μπορεί και στην Ελλάδα να υπάρχει σοβαρό κράτος που μπουζουριάζει επιτέλους τον κάθε λογής μπετόβλακα;

Ό,τι κι αν συμβαίνει καλοδεχούμενο, αρκεί στην πρώτη περίπτωση καλό είναι να επιδοτήσουμε τους ψεκασμένους και να τους στείλουμε για διακοπές σε κάποιο ερημονήσι.

Αλλά να τους κόψουμε και το ίντερνετ για να μας αφήσουν ήσυχους με τις ανοησίες τους.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Όλοι οι καθηγητές, όλοι οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό. Αν δεν είμαστε μέσα στο κακό σενάριο είμαστε σίγουρο στο όριο.

Και κακό σενάριο σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε 500 και 1.000 κρούσματα την ημέρα, μπορεί να γεμίσουν ξανά τα νοσοκομεία, μπορεί οι 1.000 και πλέον κλίνες στις ΜΕΘ να μην φτάνουν για να διασωληνωθούν οι δικοί μας άνθρωποι.

Ναι, αυτό είναι το κακό σενάριο και είμαστε κάθε μέρα κι ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό.

Οποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν δεν είναι απλώς ανόητοι, είναι εγκληματικά αδιάφοροι και κάνουν κακό στο σύνολο της κοινωνίας.

Δυστυχώς, όπως και σε άλλες χώρες, εκτός από τους ψεκασμένους που βλέπουν παντού θεωρίες συνωμοσίας, έχουμε και τους πανηλίθιους με… άποψη.

Είναι όλοι εκείνοι που κάνουν τους κεφαλιού τους επειδή έχουν πάντα μια δικαιολογία να σου πουν.

Τους βλέπεις στο ταξί, όπου ο παντογνώστης ταξιτζής, με τη μάσκα στο πιγούνι σου λέει «έλα μωρέ, μια παλιογρίπη είναι και μας τρομάζουν για να μας έχουν μαντρωμένους».

Τους βλέπεις στην ουρά της τράπεζας να σου λένε με στόμφο «έχω διαβάσει εγώ, θέλουν να καταστραφεί η οικονομία για να επιβάλουν τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Τους διαβάζεις στο facebook να σου γράφουν με ύφος φιλοσόφου ότι «έρχεται το εμβόλιο με το τσιπάκι που θα μας βάλει ο Βασίλης ο Πύλης (κατά κόσμον Μπιλ Γκέιτς)».

Τους ακούς στην επαρχία τώρα που όλοι κάνουν διακοπές να σου λένε «μας κατέστρεψε ο αλήτης ο Μητσοτάκης και ο Χαρδαλιάς και ο παμπόνηρος ο Τσιόδρας. Δεν θα κάνουμε πανηγύρι φέτος στο χωριό. Θα ξυπνήσουν οι άγιοι και η Παναγία και θα μας κάψουν».

Κι αυτοί που στεναχωριούνται γιατί δεν θα φάνε φέτος προβατίνα κοκκινιστό και κοντοσούβλι από τα λερωμένα χέρια του Μήτσου του σουγιά.

Βλέπεις τις στεναχωρημένες φάτσες τους στην Τήνο, στην Πάρο, στην Κρήτη ή στην Ικαρία γιατί δεν θα αγκαλιαστούν με τον άγνωστο διπλανό τους ή την κακομοίρα της Αθηναία που θεωρεί ότι ξεσαλώνει 2 μέρες το χρόνο με το να αγκαλιαστεί με τον νησιώτη και να χορέψουν μέχρι πρωίας. «Μα πώς να χορέψω με μάσκα και από απόσταση, γίνονται αυτά;», σου λέει και τρέχει να πάρει το καράβι για να επιστέψει στη μίζερη καθημερινότητά της.

Αδιαφορώντας αν θα κολλήσει τον μπαμπά, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά.

Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την βλακεία, τώρα που οι συνθήκες είναι έκτακτες.

Να κάνουμε ανοησίες σε άλλες εποχές. Να χορέψουμε, να γλεντήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε στο πανηγύρι του χωριού, αλλά όταν φύγει ο κοροναϊός.

Τώρα είναι ώρες ευθύνης για όλους. Όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της εποχής κι έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης πρέπει να βγουν μπροστά και να απομονώσουν τους βλάκες.

Αλλά και όλοι όσοι δυσανασχετούμε με τη μάσκα ή τους άλλους κανόνες πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Όχι μάσκες στο λαιμό και τους αγκώνες. Όχι αγκαλιές και φιλιά σα να μην υπάρχει αύριο.

Όχι σε μια χαλάρωση που θα οδηγήσει σε πολύ άσχημες καταστάσεις.

Η κυβέρνηση, η επίσημη πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς έχουν κάνει λάθη. Μπορούμε να τα δούμε και να τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Τώρα είναι ξανά η ώρα της μάχης, της ευθύνης, ατομικής και γενικής.

Πρέπει να υψώσουμε κυρίως ένας τείχος απέναντι στους ανόητους, οι οποίοι δυστυχώς πληθαίνουν εξαιτίας της αμορφωσιάς ή της ημιμάθειας.

Ο Αϊνστάιν έχει πει: «Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Τουλάχιστον τώρα που κινδυνεύουν ζωές ας βρούμε τον τρόπο να περιορίσουμε τους βλάκες.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024